Ok, het weer was gisteren wat wispelturig maar voor volgend weekend ziet het er alvast veelbelovend uit en dus een ideaal moment voor een picknick. Passendale vroeg mij om enkele leuke picknickideetjes te maken met hun kaas en dus ging ik ermee aan de slag!
#publiciteit
Omeletrolletjes met spinazie en kaas
Ingrediënten (6 rolletjes)
- 3 eieren
- scheutje melk
- enkele takjes verse kruiden naar keuze
- handvol verse spinazie
- 1 sneetje jonge Passendale kaas
- optioneel: scheutjes naar keuze voor de afwerking
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Klop de eieren los met een scheutje melk. Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder het eimengsel. Kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en giet hier het eimengsel in. Laat bijna helemaal stollen en leg er dan het sneetje kaas en de spinazie op.
- Rol het omeletje voorzichtig op in de pan. Laat afkoelen en snijd in stukjes. Werk ze af met de scheutjes.
Spiesjes van kaas en tomaat
Ingrediënten (6 spiesjes)
- 6 blokjes Passendale kaas (jong of caractère)
- 12 kerstomaatjes
Bereiding
- Neem enkele prikkers en rijg hier de kerstomaatjes en de blokjes kaas op.
Slaatje met selder, radijsjes, kaas en mosterddressing
Ingrediënten (1 grote kom)
- 50 g slamengeling
- 6-tal radijsjes
- 2 stengels selder
- 1 blok kaas van Passendale, in blokjes
- handvol pistachenootjes
- 1 kl graantjesmosterd
- 2 el olijfolie
- 1 kl honing
- 1 kl witte wijnazijn
- peper en zout
Bereiding
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de selder en snijd in stukjes.
- Doe de slamengeling in een kom, schik er de radijsjes, selder en kaasblokjes bij.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de salade.
- Meng de graantjesmosterd met de olijfolie, de honing en de witte wijnazijn tot een dressing. Druppel de dressing over de salade en kruid met peper en zout.
Recepten in betaalde samenwerking met Passendale.