Menu

Breakfast bowl met açai en chiazaad 

Toen ik de eerste keer hoorde van chiapudding was ik best sceptisch maar intussen vind ik het heerlijk! ‘K maak ‘m het liefst met kokosmelk en rood fruit met limoen voor een frisse toets. Maar experimenteer gerust met allerlei soorten melk en fruit!

 Ingrediënten (voor 1 bowl)

  • 250 ml kokos-amandelmelk
  • 4 el chiazaad
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 150 g bosbessen (diepvries)
  • 2 kl açaipoeder
  • 1 el honing
  • Sap van ½ limoen
  • Vers rood fruit naar keuze
  • 2 el granola
  • Takje munt

Bereiding

  1. Laat de chiazaadjes een nacht weken in de kokos-amandelmelk.
  2. Mix de Griekse yoghurt met de helft van de bosbessen en het acaipoeder in de blender.
  3. Plet de rest van de bosbessen met de honing en het sap van 1 limoen.
  4. Schep de bosbessenpuree in een bokaal, schep er de chiapudding en nadien de açai yoghurt op. Werk af met vers rood fruit, granola en een takje munt.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.