Menu

Broodpudding met appel en frambozen

Dat ik van eenvoudige recepten hou, wisten jullie al. Maar wisten jullie dat melk heel vaak het startpunt kan zijn van een lekker lokaal recept? Melk is super veelzijdig en je kan er zowel hartige als zoete gerechten mee maken. Van een lekker ontbijt tot een smeuïge saus bij het diner of een zoet tussendoortje, alles kan! Samen met andere foodies vulden we een dag vol met de lekkerste melkrecepten. Ik stond in voor het vieruurtje en maakte dit super lekkere recept: broodpudding met appel en frambozen.

Recept

Ingrediënten ( voor 1 grote broodpudding met 12 stuks)

  • 600 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 7 sneetjes brood (of een mengeling van oud brood)
  • 1 el puddingpoeder
  • 4 el poedersuiker + optioneel om af te werken
  • 2 appels
  • 100 g frambozen

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje.
  2. Klop de eitjes los.
  3. Snijd het brood in stukjes.
  4. Schil de appelen en snijd in blokjes.
  5. Voeg de poedersuiker en het puddingpoeder toe aan de losgeklopte eitjes. Giet er de warme melk op, voeg wat kaneelpoeder toe en meng goed door.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het brood over. Giet er het melk-eimengsel bij en verdeel er de appelblokje en de frambozen over. Werk af met het kaneelpoeder.
  7. Bak de broodpudding een uur in de oven op 180°C.

Recept voor broodpudding met appel en frambozen in betaalde samenwerking met @allesbegintmet_melk

Geen Reacties

    Plaats een Reactie