Het belooft weer een zonnige zondag te worden vandaag. Ideaal voor dit lekker gerechtje dat doet wegdromen naar het Midden-Oosten. Enjoy!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 g bulgur
- 600 ml kippenbouillon
- 400 g lamsgehakt (of kalfsgehakt)
- 12 jonge worteltjes
- 1 aubergine
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1 tl tahini (sesampasta)
- 8 dadels
- 1 gepekelde citroen (verkrijgbaar in de meeste Marokkaanse winkels, op de markt of in sommige supermarkten)
- handvol pistachenootjes
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijnzaad
- snufje kaneel
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bulgur beetgaar in gezouten water. Giet nadien af. Snijd intussen de aubergine in repen en bestrooi ze met wat zout.
- Was de worteltjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel met wat olijfolie, de honing en bestrooi ze met peper en zout. Laat ze zo’n 30 tot 40 min. roosteren in de oven.
- Spoel de aubergines af en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal en zet ze bij in de oven.
- Meng intussen het lamsgehakt met de kruiden. Rol er balletjes van en zet de balletjes zo’n 20 minuten in de oven.
- Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Snijd ook de gepekelde citroen in stukjes.
- Meng de Griekse yoghurt met de tahini.
- Schik de bulgur op een bord. Leg er de lamsgehaktballetjes de worteltjes en de aubergineschijfjes bij. Werk af met de dadels, de stukjes citroen en wat pistachenootjes. Serveer met de tahinidressing.