Menu

Cheesecake brownies

Onlangs had ik met vriendinnen nog een laatste kerstfeestje. Het is al een traditie nog van toen we studeerden aan de universiteit. Toen geen hapjes, voorgerecht of hoofdgerecht maar enkel een avond vol desserts. Altijd even gezellig, hilarisch en verwarmend. Intussen zijn we dat studentenleven al euhm 12 jaar ontgroeid en heeft de dessertenavond plaatsgemaakt voor een meer volwassen feestje :-). Al blijft het dessert een belangrijk gegeven. Ik waagde mij deze keer eens aan cheesecake brownies. Want waarom zou je moeten kiezen als je gewoon twee desserts in één kan hebben. Het recept is super eenvoudig, snel klaar en ook perfect voor op een koude winterdag in januari. Kwestie van het jaar goed in te zetten. Laat het smaken!

Ingrediënten – 12 stukken – 15 min. + 30 min. in de oven

Voor het browniebeslag:

  • 170 g chocolade
  • 3 eieren
  • 90 g zelfrijzende bloem
  • 120 g boter
  • 120 g suiker
  • 2 el cacaopoeder (optioneel)

Voor het cheesecakebeslag:

  • 250 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 1 ei
  • 3 el suiker
  • 1 kl vanille-extract
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het browniebeslag. Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuurtje of in de microgolf en meng goed.
  2. Meng de zelfrijzende bloem mengen met suiker en cacao.
  3. Meng het chocolademengsel onder het bloemmengsel en voeg de eieren toe. Meng alles goed door.
  4. Maak het cheesecakebeslag. Meng hiervoor de roomkaas met het ei, de suiker en het vanille-extract.
  5. Neem een bakvorm en bekleed met bakpapier. Giet hier het browniebeslag in en nadien het cheesecakebeslag er bovenop. Swirl nadien de ingrediënten en schep met een lepel wat van het browniebeslag naar boven. Meng een beetje met een lepel zodat je mooie swirls krijgt (denk aan een marmercake).
  6. Bak de cheesecakebrownies zo’n 30 min. in de oven.

Tip: Meng eens wat grofgehakte pecannoten onder het browniebeslag en werk af met wat extra fijngehakte pecannoten.

Tip: hou je van een stevige textuur? Zet de cheesecake brownies dan in de koelkast en serveer ze koud.

Tip: liever fluffy en luchtig gebak? Bewaar de cheesecake brownies dan op kamertemperatuur.