Menu

Curryhummus met granaatappel en koriander

curryhumus copy

Morgen starten we eindelijk met wat zomers weer. Daarbij denk ik spontaan aan gezellig aperitieven met vrienden of familie met een tafel vol lekkere hapjes zoals deze kleurrijke curryhummus. Weinig koken, veel genieten. Omdat 30 graden te warm is om lang in de keuken te staan me dunkt. 

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (hou 1/3 van het vocht bij)
  • 1 tl tahini (sesampasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl kurkuma
  • granaatappelpitjes
  • verse koriander

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten, tahini, olijfolie, het currypoeder en de kurkuma in de keukenrobot. Mix glad.
  2. Schep de curryhummus in een schaaltje en strooi er wat granaatappelpitjes en verse koriander over.
  3. Serveer met warme pitabroodjes. Heerlijk bij de aperitief of bij een salade.