Menu

Frisse citroencake

citroencake copy

‘Nog even wachten’, zeggen ze, en dan wordt het eindelijk zomer. Ik hoop het, eindelijk! Ook al is vandaag nog een beetje somber, het idee dat het volgende week eindelijk richting de 30 graden gaat, doet me zin krijgen in frisse gerechtjes en luchtig gebak. Daarom gaan we vandaag voluit voor deze frisse citroencake!

Ingrediënten

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 2 citroenen ( rasp van 2 citroenen en sap van 1 citroen)

voor het glazuur:

  • 1 tl eiwit
  • bloemsuiker
  • citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en de 4 eieren. Mix goed.
  3. Voeg de bloem toe aan het deeg en mix het nogmaals.
  4. Was 1 citroen en rasp de citroenzeste ervan onder het deeg. Pers ze nadien uit en voeg bijna al het sap toe aan het cakebeslag. Laat ongeveer een eetlepel sap over voor de bereiding van het glazuur. Meng het beslag tot een homogeen deeg.
  5. Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Giet hierin het cakebeslag en bak de cake zo’n 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  6. Meng een beetje eiwit met de eetlepel citroensap en meng met poedersuiker tot je de gewenste glazuurdikte krijgt. Giet het glazuur over de cake.
  7. Was de tweede citroen en rasp de zeste over de cake. Smakelijk!