Et voilà, het eerste recept van het jaar is een feit! Ik ontwikkelde het in mijn zoektocht naar gezonde tussendoortjes de voorbije weken en ik ben echt blij met het resultaat. Deze wortelmuffins zijn super makkelijk om te maken, lekker licht en toch vullend en vooral heerlijk zoet zonder grote hoeveelheden echte suiker!
Makkelijk – 30 min.
Ingrediënten (6 muffins)
- 1 rijpe banaan
- 50 g volkoren bloem
- 50 g speltbloem
- 1 el bakpoeder
- 1 kl kaneelpoeder
- 1 kl speculaaskruiden
- 1 ei
- 2 geraspte wortelen
- 30 g canderel baksuiker, rietsuiker of een suikeralternatief (stevia, agavesiroop,… let wel op de juiste verhoudingen)
- 2 el pompoenpitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de volkoren bloem, speltbloem, het bakpoeder, het kaneelpoeder, de speculaaskruiden en de suiker in een mengkom.
- Rasp de wortelen fijn en doe ze bij in de mengkom.
- Pel de banaan, snijd in kleine stukjes en meng onder het beslag. Klop het eitje los en voeg het toe aan het mengsel, meng goed tot je een mooi homogeen beslag hebt.
- Vul papieren muffinvormpjes met het mengsel en bestrooi met de zonnebloempitten.
- Bak de muffins 20 min. in de oven tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Eet ze als ontbijt of als gezond tussendoortje.