Menu

Glutenvrije chocolade-amandelcake

Een glutenvrije chocoladecake die toch super smaakvol is? Dat kan! Wedden dat je zelfs niet opmerkt dat er geen bloem in zit? De pure chocolade en het amandelpoeder zorgen voor een cake met een vaste maar zachte textuur en een rijke smaak.

Ingrediënten ( voor 1 taart: 6 tot 8 personen)

  • 175 g amandelpoeder
  • 175 g pure chocolade (75 % cacao of meer)
  • 140 g boter
  • 120 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • snuifje grof zeezout
  • handvol geroosterde amandelschilfers
  • cacaopoeder en/of bloemsuiker om te bestuiven
  • Extra: boter en bloem of bakspray om de bakvorm in te vetten.

Bereiding

  1. Smelt de boter samen met de chocolade (in de microgolf of au bain-marie) en meng goed. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de rietsuiker met de eieren in een kom, meng even door en giet er dan het chocolade-botermengsel bij. Meng er het amandelpoeder en het zeezout onder.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif met wat bloem. Giet er het beslag in.
  4. Bak de taart zo’n 40 min. in de oven. Werk af met wat cacaopoeder en/of bloemsuiker en geroosterde amandelschilfers.