Menu

Groene lunch: toast met avocado, peer, blauwe kaas en pistache

toast avocado peer copy

Ahhh ook al is het ijskoud, dat zalige zonnetje doet mij al dromen van de lente. En dan denk ik aan groen :-). Dus maakte ik deze super simpele gezonde groene lunch!

Ingrediënten (4 halve toastjes)

  • 2 boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 peer
  • een handvol pistachenoten
  • blauwe kaas (bv. bleu d’Auvergne)
  • honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de avocado overlangs in twee, verwijder de pit. Lepel de helften uit de schil en snijd ze in schijfjes.
  2. Was de peer en snijd ze in schijfjes.
  3. Toast de boterhammen en snijd ze in driehoekjes. Leg er de avocadoschijfjes op.
  4. Leg bovenop de avocado de perenschijfjes, brokkel er wat blauwe kaas over, bestrooi met wat pistachenootjes en druppel er wat honing over. Kruid naar smaak met peper en zout.