Ik heb iets met hartige pannenkoeken. Als ontbijt, brunch, lunch, avondeten. Je kunt eindeloos variëren met verschillende toppings. Deze met gerookte zalm, avocado en een spiegeleitje is mijn favoriet!
Ingrediënten (2 personen)
Voor de pannenkoeken:
- 300 g bloem of speltbloem
- 2 eitjes
- 600 ml halfvolle melk (van Campina)
- snuifje zout
- boter of olie om in te bakken
Voor erbij:
- 2 sneetjes gerookte zalm
- 1 avocado
- Handvol sla
- 1 el roze gedroogde peperkorrels
- 2 eitjes
- Scheutje olie om in te bakken
- Peper en zout
Bereiding
- Meng de eitjes met de bloem in een kom. Voeg een beetje van de melk toe en roer lol. Meng er de rest van de melk onder en roer tot een glad beslag.
- Verhit wat boter of olie in een pan en bak hier pannenkoeken in van het beslag.
- Houdt de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of warm ze nadien even kort op in de (microgolf)oven.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Snijd in partjes.
- Bak de eitjes in een pan met wat olie.
- Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schik er de gerookte zalm op en leg er het eitje op. Werk af met de avocado, de sla en kruid met peper, zout en verkruimelde roze peperkorrels. Serveer onmiddellijk.
Recept in samenwerking met Campina.