Menu

Mijn tropische brunch + 3 winacties!

IMG_1433

Mijn zus moet altijd een beetje lachen als ik etentjes of feestjes organiseer: “jij vindt altijd wel iets om te vieren”. En ja dat klopt, voor mij is elk positief moment een reden om te vieren onder het motto van ‘je leeft maar een keer’ en ‘carpe diem’. Daarom vier ik de lente, de zomer en uiteraard ook mijn trouwe lezers én mijn 1000 facebookfans waarvan ik echt nooit had durven dromen. Redenen genoeg dus voor een feestelijke tropische brunch!

Ik hou zo van brunches, zalig om ’s morgens in de keuken te staan en nadien hongerige magen te vullen. Vrienden en familie weten ondertussen dat ze voor etentjes bij ons véél plaats moeten houden want ja ik kan nogal overenthousiast zijn: feestje, vieren, taartjes! Eigenlijk zat ik er al van februari mee in mijn hoofd: een tropische brunch onder het mom van felle kleuren, ananassen en vakantie vibes. Maar euh ja de zomer die laat echt wel op zich wachten. Het onstabiele weer maakte het echt zo moeilijk om de brunch te plannen! Maar hey de aanhouder wint!

Bij een brunch probeer ik altijd om leuke seizoensgerechtjes te maken en een mooie variatie te brengen tussen fris, zoet en zout. Ik hou ook erg van verfrissende zelfgemaakte ice tea’s voor erbij. Heerlijk met wat vers fruit erin!

IMG_1441

Ook qua styling en sfeer laat ik mij helemaal gaan. Bij Zara Home, Dille & Kamille en Tiger vond ik een zalige exotische plaid, leuke bordjes en schaaltjes om mijn tropische brunch helemaal aan te kleden. En die keukenschort en pannenlappen met een tropische ananasprint van Mistral Home zijn ook zo leuk (sorry liefje ik maak wel weer plaats in de keukenkast).

IMG_0471

Als het op de gerechtjes aankomt, probeer ik om het niet te moeilijk te maken en zo veel mogelijk op voorhand te doen. Ik hou van verschillende kleine gerechtjes, zoet en zout, om te delen.

IMG_1438

Een originele salade bijvoorbeeld, dat kan er altijd in. Voor deze tropische brunch maakte ik een salade van gegrilde watermeloen met feta (danku pinterest!). Daarbij kwamen dan minifritata’s met chorizo en spinazie, zelfgemaakte rozijnenkoekjes, American pancakes met vanillehoning, chocolade granola met zomerfruit en twee nieuwe zoetigheden die ik bedacht:

Cuberdonijs met blauwe bessen (zonder ijsmachine!)

IMG_0612

Cakejes met nectarines (minder calorieën door Canderel!)

cakejes Canderel

En voilà bij deze hebben jullie dus genoeg ideetjes om zelf aan de slag te gaan want hey je vindt toch altijd wel een reden om te vieren ;-)?! Met deze winacties bijvoorbeeld kom je vanzelf in de feeststemming!

WIN WIN WIN een megapakket cuberdons!

Schermafbeelding 2016-06-22 om 19.32.03

Helemaal weg van de klassieke cuberdons? Dan moet je zeker de nieuwe smaak van Geldhof eens proberen. Een zalige combinatie van chocolade én jawel een appelsienvulling. Denk aan ‘orangettekes’ maar dan beter!

Hoe meedoen?

  1. Like mijn facebookpagina en de facebookpagina van Geldhof.
  2. Deel deze post met al je vrienden
  3. Verzin je eigen cuberonsmaak

WIN WIN WIN een tropische keukenset van Mistral Home!

IMG_0471Gek van exotische prints in de keuken? Dan is deze tropische set met keukenschort, handschoen en pannenlap echt iets voor jou!

Hoe meedoen?

  1. Like mijn facebookpagina en de facebookpagina van Mistral Home
  2. Deel deze post met al je vrienden
  3. Vertel me wat jouw favoriete zomerse drankje is

WIN WIN WIN een pakket Canderel

Schermafbeelding 2016-06-22 om 19.30.51

Zot van zoet maar toch liever zonder al te veel suiker? Ik testte de van kristalkorrel van Canderel en was aangenaam verrast door het resultaat. Doe mee en win zelf een pakket met maar liefst 6 Canderel producten (t.w.v. 21,60 euro) om te testen :-)!

Hoe meedoen?

  1. Like mijn facebookpagina en de facebookpagina van Canderel
  2. Deel deze post met al je vrienden
  3. Vertel me wat jouw favoriete zoete zonde is