Ingrediënten (voor 6 taartjes)
Voor het deeg:
- 400 g bloem
- snuifje zout
- 200 zachte boter in blokjes
- 10 el koud water
Voor de vulling:
- 4 eieren
- 150 ml room
- 4 gekookte rode bietjes
- Verse tijm
- 1 rolletje zachte geitenkaas zonder korst
- peper en zout
Bereiding
- Doe de bloem met het zout in een kom. Kneed er de boter onder tot je een kruimelig deeg krijgt. Voeg het water toe en kneed tot een gladde deegbal. Wikkel het deg in plastic folie en laat het 30 min opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boter de taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met wat bloem. Leg het in de taartvormpjes, druk goed aan en snijd het overtollige deeg weg. Doe dit voor alle vormpjes. Prik in de deegbodem met een vork. Leg er bakpapier over en doe er bakbonen of gedroogde kikkererwten in. Nu gaan we het deeg eerst even voorbakken of ‘blind bakken’. Bak de taartbodems zo’n 20 min. voor in de oven, verwijder nadien de bakbonen en het bakpapier.
- Meng de eieren met de room en kruid het mengsel met peper en zout. Snijd de bietjes in stukjes en leg ze op de taartbodem. Schik er wat stukjes geitenkaas tussen. Giet hier het eimengsel over. Leg er nog een paar stukjes rode biet op voor een mooi roze effect. Strooi er wat verse tijm over.
- Bak de taartjes nog zo’n 25 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Strooi er nog wat verse tijm en rode cress of paarse basilicum over. Serveer de taartjes met een fris slaatje erbij.
Te ingewikkeld? Gebruik een rol kant-en-klaar kruimeldeeg voor snelle en makkelijke taartjes!