Menu

Home made honing notenbrood

NotenbroodFoto’s: Joke Van den Heuvel

Yes brood is weer helemaal hip in 2017! Zelf brood bakken heeft ook wel iets rustgevends en het zorgt voor een heerlijke geur in huis. Je kan er ook vanalles onder mengen wat je zelf wil. Dit brood maakte ik bijvoorbeeld met honing en noten. Lekker met een stukje kaas erbij!

Ingrediënten (voor 1 brood voor een bakvorm van 1 liter)

  • 500 g volkorenbloem
  • 15 g verse gist
  • 320 ml lauwwarm water
  • 1 tl zout
  • handvol gehakte noten
  • honing

Notenbrood-5

Bereiding

  1. Doe de gist in het lauwwarme water en laat oplossen.
  2. Stort intussen de bloem op het werkblad, maak er een putje in en giet er het gistmengsel in. Strooi het zout op de randen van de bloem.
  3. Meng het water voorzichtig van binnen naar buiten onder de bloem tot je een mooie deegbal krijgt, kneed het zo’n 15 minuten.
  4. Laat het deeg nadien afgedekt zo’n 20 minuten rijzen.
  5. Rol het open doe er de fijngehakte noten en de honing op. Kneed even opnieuw tot alles goed gemengd is. Gebruik eventueel wat extra bloem als het deeg te hard plakt.
  6. Laat het deeg opnieuw zo’n 20 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven intussen voor op 200°C.
  7. Doe het deeg in een bakvorm met bakpapier en bak het zo’n 25 minuten. De onderkant van het notenbrood moet mooi hol klinken en dan is het gaar.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille