Menu

Kerstmenu: hapjes van zoete aardappel, geitenkaas en veenbessen 

kersthapjes-zoete-aardappel

Dit jaar ga ik voor originele hapjes bij het kerstmenu. Het hoeft allemaal niet te zwaar te zijn. Ik ga voor licht en verrassend.

Ingrediënten (voor 20 à 25 hapjes)

  • 2 zoete aardappel
  • 1 rolletje geitenkaas zonder korst
  • handvol gedroogde veenbessen
  • handvol pistachenootjes
  • balsamicoazijn
  • verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zoete aardappel in schijfjes en schik ze op een bakplaat met bakpapier. Druppel er wat olijfolie en honing over. Kruid met peper en zout.
2. Rooster de aardappelschijfjes zo’n 20 minuten in de oven.
3. Besmeer ze nadien met wat geitenkaas en werk af met wat gedroogde veenbessen, pistachenootjes, basilicum en balsamicoazijn. Serveer warm of koud.

 

Lekker aperitiefje voor erbij? Probeer deze witte kerstsangria eens.

–> Nog meer hapjes? Bekijk mijn ideetjes van de vorige jaren.