Deze koekjes zijn geïnspireerd op de kraampjes van Ben’s Cookies die je overal in Londen ziet. Die koekjes zijn zo verslavend lekker en ze blijven ook lang mals. Op een zondagmiddag trok ik me terug in de keuken om te experimenteren met wat recepten. Ik wilde een recept waarbij er in een kwartiertje tijd al verse koekjes op tafel konden staan. Daarom besloot ik om me te laten inspireren door het Engelse systeem en ik gebruikte een koffiekopje als maatstaf voor het deeg. Super handig want je hebt er geen weegschaal voor nodig én zo heb je meteen ook minder afwas. Alles kan gewoon samen in één kom. Mixen maar, 10 minuutjes de oven in en klaar!
Ingrediënten (voor 12 koekjes)
- 1/3de kopje zachte boter
- 2/3de kopje lichtbruine of donkerbruine suiker
- 1 ei
- 1,3 kopje zelfrijzende bloem
- Handvol gedroogde cranberries
- Handvol witte chocoladedruppels of stukjes witte chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de zachte boter met de suiker, voeg het ei toe. Laat alles goed mengen en voeg nadien de bloem toe. Roer er de cranberries en de witte chocolade onder.
- Bak de koekjes zo’n 12 minuten in de oven, dan zijn ze nog zacht maar ze zullen een beetje harder worden als ze afkoelen.