Menu

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm copy

Ingrediënten ( 6 pannenkoeken)

  • 2 grote eieren
  • 150 g bloem
  • 300 ml melk
  • plantaardige olie om te bakken
  • verse groene kruiden naar keuze: dragon, peterselie, bieslook, koriander,lente-ui,…
  • 6 sneetjes gerookte zalm
  • een potje zure room
  • cayennepeper en zout

Bereiding

  1. Klop de eieren los, meng er de bloem en de melk onder tot je een mooi glad deeg krijgt. Zeef het pannenkoekenbeslag eventueel als je klonters hebt. Voeg meer melk toe voor dunnere pannenkoeken of voeg meer bloem te voor dikkere pannenkoeken.
  2. Hak de groene kruiden fijn en roer ze samen met wat cayennepeper en een snuifje zout onder het pannenkoekenbeslag.
  3. Verhit wat olie in een pan op het vuur. Schep hierin het beslag en bak de pannenkoeken.
  4. Leg een kruidenpannenkoek op een bord. Schik er een sneetje gerookte zalm op en schep daarop wat zure room. Werk af met nog wat versgehakte kruiden.

Je kan eindeloos variëren met deze kruidenpannenkoeken. Serveer ze met ham en kaas, een spiegeleitje,… keuze te over!