Tijdens de koude en natte herfst staat er bij ons geregeld erwtensoep op tafel. Lekker vullend en hartig. Klassiek maak je ‘m met rookworst en spekjes maar voor Dille & Kamille werkte ik de soep af met krokante chorizo. Laat het smaken!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 el plantaardige olie
- 2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
- 600 g diepvrieserwtjes
- 300 g gedroogde spliterwten
- 1,5 l kippenbouillon
- kruidentuiltje (bouquet garni)
- mespunt gerookt paprikapoeder
- 8 sneetjes chorizo
- snuifje zout
Bereiding
- Stoof de fijngesnipperde ui aan in wat olie. Doe er de diepvrieserwtjes en de spliterwten bij. Laat even meestoven.
- Voeg er de kippenbouillon, het kruidentuiltje en het gerookt paprikapoeder aan toe en kook tot de erwtjes volledig gaan zijn. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
- Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof.
- Serveer de erwtensoep met de verkruimelde chorizo.