Menu

Erwtensoep met krokante chorizo

Tijdens de koude en natte herfst staat er bij ons geregeld erwtensoep op tafel. Lekker vullend en hartig. Klassiek maak je ‘m met rookworst en spekjes maar voor Dille & Kamille werkte ik de soep af met krokante chorizo. Laat het smaken!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 600 g diepvrieserwtjes
  • 300 g gedroogde spliterwten
  • 1,5 l kippenbouillon
  • kruidentuiltje (bouquet garni)
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • 8 sneetjes chorizo
  • snuifje zout

Bereiding 

  1. Stoof de fijngesnipperde ui aan in wat olie. Doe er de diepvrieserwtjes en de spliterwten bij. Laat even meestoven.
  2. Voeg er de kippenbouillon, het kruidentuiltje en het gerookt paprikapoeder aan toe en kook tot de erwtjes volledig gaan zijn. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
  3. Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof.
  4. Serveer de erwtensoep met de verkruimelde chorizo.