Het is weekend! Tijd voor een smakelijk aperitiefhapje of zet deze mini frittatas morgenochtend of zondag eens op de brunchtafel. Makkelijk en succes verzekerd!
Ingrediënten (12 frittatas)
- 8 eieren
- 2 potjes Griekse yoghurt
- 150 g gemalen kaas
- 1/2 verse chorizoworst
- 2 handenvol verse spinazie
- peper en zout
- paprikapoeder
- boter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren met Griekse yoghurt, de gemalen kaas, peper, zout en het paprikapoeder.
- Vet de muffinvorm in met een beetje boter.
- Snijd de chorizo in kleine stukjes.
- Giet de vormpjes een voor een halfvol met het eimengsel. Leg er wat chorizo op en enkele blaadjes verse spinazie. Giet de rest van het eimengsel erop tot de vormpjes vol zijn.
- Zet de fritata’s in de oven en bak ze zo’n 10 à 15 minuten. Ze zullen helemaal omhoog komen als soufflé’s maar snel weer inzakken als je ze uit de oven haalt.
- Eet de mini frittata warm of koud.