Ingrediënten (voor 15 cupcakes)
Voor de cakejes:
- 200 g boter
- 200 g suiker
- 200 g zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- zakje vanillesuiker
Voor het glazuur:
- 300 g boter op kamertemperatuur
- 300 g poedersuiker
- 1 reep pure chocolade
- 5 el cacaopoeder
- sap van 2 passievruchten
- citroensap
- 2 el mascarpone
- gele kleurstof (optioneel)
- ter decoratie: paaseitjes, suikerkipjes,…
Bereiding:
Voor de cakejes:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en voeg deze toe. Meng goed.
- Voeg te bloem toe en meng tot een mooi homogeen deeg.
- Giet het deeg in papieren cakevormpjes en bak de cakejes zo’n 15 à 20 minuten in de oven.
Voor het glazuur:
- Snijd de boter in blokjes en meng ze met behulp van een mixer onder de poedersuiker.
- Verdeel het glazuur in twee gelijke delen. Meng 1 deel met de mascarpone, het sap van passievrucht en het citroensap (en eventueel de gele kleurstof) en meng het andere deel met de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.
- Doe de twee glazuursoorten elk in een andere spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op de paascupcakes. Werk af met wat paaseitjes, suikerkipjes,…