Menu

Paella

Wist je dat 20 september World Paella Day is? Het ideale moment dus om een receptje voor paella te delen. Toegegeven ik had het nog nooit gemaakt maar eigenlijk bleek dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. En super smaakvol!

Ingrediënten (4 personen):

  • 250 g paellarijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje paellakruiden (ik kocht deze bij Dille & Kamille)
  • 2 zoete rode puntpaprika’s
  • 150 g diepvrieserwtjes
  • 150 g gemarineerde pijlinktvis (je kunt deze zelf marineren in look en peterselie, ik kocht ‘m bij Cru, maar calamares uit de diepvries kunnen zeker ook)
  • 8 grote garnalen of gamba’s
  • 500 g mosselen
  • 600 ml water
  • 1 kl gemalen gedroogde chilivlokken
  • handvol verse bladpeterselie
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Stoof de knoflook en de ui aan in een paellapan met wat olijfolie. Voeg de rijst toe en laat een beetje glazig worden. Voeg er de paellakruiden en 400 ml water aan toe. Roer af en toe goed om.
  2. Laat de rijst zo’n 15 minuten pruttelen. Snijd de rode puntpaprika’s in ringen en voeg ze samen met de erwtjes toe aan de paella.
  3. Spoel de mosselen en voeg ze samen met de garnalen en de gemarineerde pijlinktvis toe aan de paella. Voeg de rest van het water toe. Kruid met peper, zout en chilivlokken en roer de paella een beetje om. Als de rijst al het vocht heeft opgenomen en de mosselen open zijn, is de paella klaar.
  4. Hak de bladpeterselie fijn, strooi over de paella en serveer onmiddellijk.

Ter gelegenheid van de World Paella Day vind er bovendien een wedstrijd plaats voor de paella cup. Sam Giasante zal dit jaar ons land vertegenwoordigen. Alle info vind je hier.