Menu

Vegetarisch broodje Banh mi

Banh mi? Ah als je dit broodje nog niet kent dan moet je dit receptje zeker eens proberen. Een broodje Banh mi kent zijn oorsprong in Vietnam en wordt gemaakt van knapperig stokbrood gevuld met buikspek of kip, gepekelde groentjes en een pittig sausje. Ik maakte er een vegetarische variant op met de Valess Crispy sticks. Super makkelijk, snel klaar én zelfs de meest fervente kipliefhebber zal niet merken dat er eigenlijk geen vlees in dit gerechtje zit!

Toegegeven ik ben doorgaans niet zo’n fan van vegetarische alternatieven die op vlees moeten lijken. Maar het gamma van Valess heeft mij echt aangenaam verrast. Mijn favoriet zijn de Crispy sticks. Krokante stukjes ‘kip’ met wat chili die je snel eventjes bakt in de pan en daarmee basta. Lekker bij puree of een slaatje of in dit originele broodje Banh mi. Een lunchgerechtje om echt van te genieten of om mee uit te pakken.

Vegetarisch broodje Banh mi

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 stokbrood
  • 1 pakje Valess Crispy Sticks
  • 1/4de komkommer
  • 1 wortel
  • 2 radijsjes
  • 1 little gem slakropje
  • 2 kl gedroogde uitjes
  • 1 lente-uitje
  • Chiliflakes naar smaak
  • 2 kl plantaardige olie
  • Scheutje azijn
  • 1 el rietsuiker

Voor het sausje:

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 kl Thaise rode currypasta
  • 1 kl pindakaas

Bereiding

  1. Snijd de komkommer en de wortel in dunne slierten met behulp van een dunschiller. Snijd de radijsjes in schijfjes. Doe de groenten in een kommetje met water en voeg een scheut azijn en eetlepel rietsuiker toe. Laat even staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng alle ingrediënten voor het sausje. Snijd de little gem salade fijn. Hak het lente-uitje fijn.
  3. Snijd het stokbrood in twee en overlangs open. Bedruppel met wat water en leg de broodjes even in de oven.
  4. Bak de Valess Crispy sticks goudbruin in de pan met wat olie.
  5. Haal de broodjes uit de oven, schik er de sla, de Valess Crispy sticks tussen. Leg er de komkommerrepen, wortelrepen en schijfjes radijs bij. Lepel er wat saus tussen en werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en gedroogde uitjes.

Recept, styling en foto in samenwerking met Valess.