Het is nog even wachten op de lente en intussen geniet ik volop van het aanbod aan citrusvruchten. Extra lekker deze maand zijn bloedsinaasappels. Ik hou van de rassen die een beetje gemarmerd zijn (bv. tarocco). Super lekker om zo te eten maar ook fantastisch om mee te koken. Deze pannenkoeken met verse kaas en gekarameliseerde sinaasappel zijn bijvoorbeeld echt geweldig. Zoet maar toch fris en perfect als ontbijt of tussendoortje.
publiciteit
Recept
Ingrediënten (2 pers. • 25 min)
- 120 g zelfrijzende bloem
- 1 potje verse kaas van Campina (volle of magere)
- 2 eieren
- scheutje vanille-extract
- snuifje zout
- 1 el arachideolie
Voor erbij:
- extra verse kaas van Campina
- 1 (bloed)sinaasappel
- 1 el honing
- scheutje water
- 1 el boter
- handvol pistachenootjes
Bereiding
- Klop de eitjes los en meng er de bloem en de verse kaas onder. Voeg het snuifje zout en het vanille-extract toe en meng goed door met een garde.
- Bak pannenkoekjes van het beslag in een pan met wat arachideolie. Hou ze warm onder aluminiumfolie of warm ze net voor het serveren even kort op.
- Spoel de sinaasappel en snijd ze in schijfjes (hou de twee buitenste schijfjes apart). Snijd ze nogmaals in twee tot mooie halve maantjes.
- Smelt nu de boter in de pan en voeg de partjes sinaasappel toe. Voeg de honing toe en pers het sap uit de twee resterende stukjes sinaasappel. Laat zo zachtjes karameliseren langs twee kanten en voeg eventueel een scheutje water toe.
- Hak de pistachenootjes fijn.
- Schik de pannenkoeken op de borden en lepel er wat extra verse kaas, de gekarameliseerde sinaasappel en wat van de saus bij. Werk af met de fijngehakte pistachenootjes en serveer.
Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.