Menu

Pasta carbonara met chorizo, gerookte paprika en pijnboompitjes

pasta chorizo copy

 

Na al dat feestgedruis van Kerstmis is het tijd voor simpele, hartverwarmende comfortfood! Om snel klaar te maken en op te eten in een kommetje in de zetel met een zalige film op de achtergrond. It’s wintertime!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 g pasta (bv. fusilli of penne)
  • plantaardige olie
  • 150 g verse chorizo (kan ook met gedroogde maar dat is minder lekker)
  • 1 sjalotje
  • ½ teentje look
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • geroosterde pijnboompitjes

Bereiding

  1. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Bak het fijngesnipperd sjalotje en de geplette look in wat olie. Snijd de chorizo in stukjes en voeg toe. Laat even sudderen.
  3. Meng het ei met de Griekse yoghurt en voeg het paprikapoeder toe.
  4. Rooster de pijnboompitjes.
  5. Zet de pan met de chorizo van het vuur als deze mooi goudbruin gebakken is.
  6. Kook de pasta gaar en giet af.
  7. Roer het chorizomengsel onder de pasta. Voeg nadien het eimengsel toe en meng goed.
  8. Serveer de pasta met wat geroosterde pijnboompitjes.