Yes op 25 oktober is het World Pasta Day. En daar word ik natuurlijk instant gelukkig van! In samenwerking met Brabantia bedacht ik een leuk en makkelijk pastagerechtje met rucolapesto, citroenricotta en bospaddenstoelen. Lees mee en ontvang een gratis pastalepel bij elke bestelling (check bv. de vrolijke Tasty Colours keukenhulpjes!) op Brabantia t.em. 28 oktober.
Ingrediënten ( voor 4 personen)
- 500 g spaghetti
- 1 teentje knoflook
- bussel bladpeterselie
- 100 g rucola + extra
- 50 ml + 1el olijfolie
- 50 g parmezaanse kaas + extra
- 3 el amandelschilfers
- 100 ricotta
- 1 citroen
- 150 g bospaddenstoelen
- 2 sneetjes parmaham
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.
- Maal intussen de look fijn met de amandelschilfers en de parmezaanse kaas in de keukenrobot.
- Voeg de peterselie, de rucola en de olijfolie toe en mix tot een mooie pesto.
- Rasp de citroenzeste fijn onder de ricotta en kruid met peper en zout.
- Bak de bospaddenstoelen kort aan in een eetlepel olijfolie.
- Leg de parmaham op een bord en droog in 2min. in de microgolfoven tot ze mooi krokant is.
- Giet de pasta af, meng er de pesto onder en schep op de borden. Verdeel er wat rucola en bospaddenstoelen over. Werk af met de citroenricotta, krokante parmaham en eventueel nog wat extra parmezaanse kaas.
Met dank aan Brabantia voor de fijne samenwerking.