Ingrediënten (2 personen)
- 300 g kippengehakt
- 1 cm geraspte gemberwortel
- 1 tl Thaise rode currypasta
- 1/2 tl kippenkruiden
- 1/2 tl currypoeder
- 1 el paneermeel
- 1 el mayonaise
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 2 paksoi
- 1 teentje look, fijngesneden
- handvol rijstnoedels
- sesamzaadjes
- ongezouten pindanoten
- 4 el plantaardige olie
- 4 el sojasaus
Bereiding
- Meng het kippengehakt met de geraspte gember, de Thaise rode currypasta, de kippenkruiden, het currypoeder, de mayonaise, het paneermeel en de helft van de fijngesneden lente-uitjes.
- Rol er balletjes van en bak ze kort aan in een pan met wat olie. Laat ze verder garen in de oven.
- Kook de noedels gaar.
- Snijd intussen de paksoi in stukjes en bak deze in een hete wok met wat olie en de look.
- Doe er de rijstnoedels bij. Wok even goed door en blus met de sojasaus. Werk af met sesamzaadjes, fijngehakte pindanoten en wat lente-ui. Serveer de noedels bij de pittige balletjes.