Menu

Soep van geroosterde bloemkool met curry

bloemkool currysoep2 copy

Ingrediënten (8 personen)

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 2 l kippenbouillon
  • 3 el madras currypoeder
  • plantaardige olie
  • peper en zout
  • gemalen kaas

Bereiding

  1. Zet een kookpot op het vuur met wat plantaardige olie. Snijd de uien en de bloemkool in grove stukken en doe ze in de kookpot. Houd enkele bloemkoolroosjes apart.
  2. Bestrooi de bloemkool met het currypoeder en laat mooi roosteren in de kookpot.
  3. Overgiet de bloemkool met de kippenbouillon en laat gaarkoken. Mix de soep fijn.
  4. Bak de overige bloemkoolroosjes goudbruin met wat curry in de pan.
  5. Schep de soep in de kommetjes en leg er wat geroosterde bloemkoolroosjes op.
  6. Serveer met wat gemalen kaas.