Ingrediënten
4 pers. – 35 min.
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 1 pakje groene aspergetips
- Handvol scheutjes naar keuze
- 1,5 liter kippenbouillon (of groentebouillon indien vegetarisch)
- 6 el verse volle kaas van Campina
- 3 kl olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
- Spoel de courgette en snij in grove stukken.
- Snijd de topjes van de asperges en snij de rest van de asperges in stukjes.
- Verhit 2 koffielepels olijfolie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, courgette en aspergestukjes toe. Laat alles enkele minuten stoven.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zo’n 15 minuten koken. Mix de soep glad, voeg 2 el verse kaas toe, mix opnieuw glad en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de aspergepuntjes kort in een pannetje met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Schep de soep in de kommetjes, lepel er nog wat extra verse kaas bij, werk af met de gebakken aspergepuntjes, wat scheutjes en een flinke draai van de pepermolen.
Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.