Ingrediënten (2 personen)
- 2 steaks
Voor de marinade:
- 3 el olijfolie
- 2 el groene pesto
- 1 el roze peperbolletjes
- peper van de molen
- grof zeezout
- enkele takjes citroentijm
- enkele takjes rozemarijn
Voor de salade:
- veldsla en rucola
- 1/2 venkel
- plantaardige olie
- kerstomaatjes
- parmezaan
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Wrijf de steaks in met de marinade en zet een half uur in de koelkast.
- Snijd de venkel in de lengte door en blancheer 5 minuten in gezouten water. Grill de venkel nadien in de grillpan met wat olie en zet weg.
- Bak de steaks in de grillpan gedurende 2 minuten langs elke kant (afhankelijk van de dikte). Laat ze rusten in wat aluminiumfolie.
- Schik de venkel op een houten plank.
- Snijd de steak in fijne reepjes (tagliata) en leg op de snijplank. Werk af met de salade, kerstomaatjes en parmezaankrullen.