Ik ben verzot op alles met pinda’s en chocolade, dat hadden jullie misschien al door ;-). Vandaag maakte ik deze ‘no bake’ Snickers cheesecake. Super gemakkelijk, en je hebt er geen oven voor nodig. Het moeilijkste deel? Wachten tot de cheesecake mooi is opgesteven!
No bake snickers cheesecake
Ingrediënten (6 tot 8 stukken)
- 400 g roomkaas (type philadelphia)
- 100 ml slagroom
- 90 g spritskoeken
- 2 grote el boter op kamertemperatuur
- 3 repen pure chocolade
- 100 g pindanoten
- 50 g suiker
- 100 ml zoute karamel (zelfgemaakt kijk hieronder voor het recept of gekocht)
Bereiding
- Doe de spirtskoeken met de boter in de cutter en mix tot een dikke pasta.
- Neem een ronde bakvorm met springbodem en duw er het koekjesmengsel in aan tot je een mooie bodem krijgt. Zet de koekjesbodem in de koelkast.
- Doe de roomkaas en de slagroom in een grote mengkom en mix met de suiker tot een dik romig en stevig mengsel.
- Hak 2 repen chocolade en 80 g pindanoten fijn en meng onder het roomkaasmengsel. Meng er 80 ml zoute karamel onder. Meng alles goed.
- Haal de bakvorm uit de koelkast en lepel er het roomkaasmengsel in. Strijk het mooi gelijk. Laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast (je kunt de cheesecake ook even in de diepvries zetten of gerust een dagje van tevoren maken). Haal de bakvorm uit de koelkast, snijd de randen voorzichtig los met een mes en maak dan de springvorm los.
- Smelt de 3dereep chocolade. Maak de karamelsaus een klein beetje warm zodat die goed lopend is. Giet de chocolade en de karemelsaus in dunne streepjes over de cheesecake. Hak de rest van de pindanoten grof en strooi over de cheesecake. Serveer.
Tip: leg een rondje bakpapier op de bodem van je bakvorm, zo komt de bodem makkelijker los.
Voor de zoute karamel
Ingrediënten
- 100 g kristalsuiker
- 100 ml room
- 2 grote el boter
- snuifje zout
Bereiding
- Doe de kristalsuiker in een steelpan met dikke bodem. Voeg water toe tot de suiker net onderstaat. Zet de suiker met het water op het vuur zonder roeren en wacht tot je witte kleine belletjes ziet. Wacht dan tot de belletjes lichtbruin beginnen te kleuren en roer dan met een klopper tot een goudbruine karamel. Warm de room op.
- Roer er de opgewarmde room, de boter en het zout onder tot een mooie karamel en laat wat afkoelen alvorens je de karamel gaat gebruiken.
Tip: de karamel zal een beetje hard worden als je hem bij het roomkaasmengsel doet. Roer snel en goed, dan gaat hij mooi vermengen.