Zondag bakdag! Ik ben verzot op wafels in allerlei vormen en smaken. Dit recept voor vanillewafels is echt super makkelijk. Het deeg hoeft niet te rijzen en je hebt er hoogstwaarschijnlijk alle ingrediënten voor in huis. Lekker met verse aardbeitjes erbij!
Ingrediënten (25 wafeltjes of 15 grote wafels)
- 250 g zelfrijzende bloem
- 140 g witte suiker
- 10 g vanillesuiker (als je dit niet hebt kun je eventueel vanille-essence toevoegen of het weglaten)
- 3 eieren
- 200 g boter
- snufje zout
Voor erbij (optioneel, je kunt de wafels ook gewoon zo eten):
- aardbeien
- ananasaardbeien
- blauwe bessen
- Griekse yoghurt
- citroenzeste
- honing
- fijngehakte pistachenootjes
- viooltjes of andere eetbare bloemetjes
Bereiding
- Smelt de boter op een zacht vuurtje.
- Neem een mengkom en meng hierin de bloem, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout. Meng alles goed.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
- Laat het deeg gedurende 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer. Schep ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.
- Leg twee wafels op een bordje. Snijd de aardbeien en de ananasaardbeien in partjes, schik de partjes en de blauwe bessen op de wafels. Lepel er wat Griekse yoghurt en honing over. Werk af met de fijngehakte pistachenootjes, citroenzeste en de viooltjes.
Tip: je kunt deze wafels ook perfect als tussendoortje uit de hand eten.