Yes back to school en back in business! En ook ik start vandaag terug met bloggen en receptjes maken voor jullie hier op de blog en Instagram. Ik bijt de spits af met deze volkoren appel-notenmuffins. Super makkelijk (check hier mijn stap voor stap reels video) en ook kei handig voor die drukke septemberdagen. Je maakt een grote voorraad in één keer (dit recept is goed voor 12 muffins) en je eet ze als ontbijt, stopt ze in de brooddoos van je kinderen of van jezelf of je neemt ze mee als gezonde snack. Nu maken, een hele week genieten ;-)!
Volkoren appel-notenmuffins
Ingrediënten (12 muffins)
- 140 g volkoren meel
- 60 g gemalen amandelen (of andere noten)
- 50 g walnoten
- 3 eieren
- 100 g rietsuiker (of Zusto)
- 80 ml melk
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 kl kaneelpoeder (optioneel)
- 2 appels
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het volkoren meel in een mengkom, voeg de gemalen amandelen, de rietsuiker, de melk en de zonnebloemolie toe.
- Schil 1 appel en snij in blokjes. Snij de tweede appel in fijne halve maantjes. Hak de walnoten grof.
- Meng de appelblokjes en de helft van de fijngehakte walnoten onder het beslag. Spatel er de eieren onder.
- Giet het beslag in een muffinplaat met papieren muffinvormpjes. Werk af met de fijne halve maantjes van appel en de rest van de walnoten. Bak de volkoren appel-notenmuffins zo’n 30 minuten in de oven.
Tips:
- Je kunt de gemalen amandelen ook weglaten en vervangen door volkoren bloem
- Bewaar de muffins in een luchtdichte doos, zo blijven ze lekker lang zacht.
- Liever glutenvrij? Vervang het volkoren meel dan door gemalen glutenvrije havermout.