Ingrediënten (een taart voor 8 tot 10 personen)
- 1 pak kruimeldeeg
- 0,5 l verse slagroom (min. 40 % vetgehalte)
- 2 eiwitten
- 300 g witte chocolade
- 4 blaadjes gelatine
- 6 passievruchten
- 0,5 dl passievruchtencoulis
Bereiding
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en het kruimeldeeg. Bak blind in een oven van 200° C gedurende 15 minuten.
- Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
- Giet 25 cl room in een steelpan en verwam op het vuur. Laat 250 g chocolade hierin smelten. Week de blaadjes gelatine in koud water, wring uit en laat ze smelten in de ganache. Laat de ganache afkoelen in de koelkast.
- Klop de rest van de room tot slagroom. Klop de twee eiwitten op. Roer de slagroom onder de eiwitten. Voeg er de pulp van 3 passievruchten en den coulis aan toe. Meng voorzichtig.
- Giet de afgekoelde chocoladeganache bij het roommengsel. Meng voorzichtig.
- Giet de vulling in de korst van kruimeldeeg en laat de taart gedurende minimum 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Rasp de overige witte chocolade over de afgekoelde taart en serveer met enkele passievruchten en eventueel wat coulis naar keuze.