Orzotto? Yes dat is een makkelijke en snelle risotto die je maakt van orzo pasta. Die is veel sneller klaar en echt een favoriet bij iedereen. De zoete tomaatjes en de zachte burrata zorgen voor een super lekkere en romige combinatie.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 250 g orzo
- 350 ml groentebouillon (of water met bouillonpasta/een bouillonblokje)
- 3 trosjes kerstomaten (Miss perfect Délice)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el tomatenpuree (concentraat)
- 1 burrata of 2 kleine burratine
- handvol verse basilicum
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pel de knoflook en de ui snipper fijn. Spoel 1 trosje tomaatjes en leg ze in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat zo’n 20 minuten roosteren in de oven.
- Neem een diepe pan en doe hier wat olijfolie in. Voeg de fijngesnipperde knoflook en ui toe. Voeg de orzo toe en laat 2 minuten stoven. Roer regelmatig om.
- Haal de overige tomaatjes van de trosjes, spoel ze en halveer ze. Voeg ze toe aan de pan. Laat 3 minuten stoven en voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat alles zo’n 10 à 15 minuten stoven tot de orzo mooi gaar is. roer regelmatig om en voeg indien nodig nog wat extra water toe.
- Schep de orzotto op de borden, schik er het takje trostomaatjes bij, leg er de burrata op en werk af met verse basilicum, wat olijfolie, peper en zout.
Recept, foto en styling in betaalde samenwerking met Miss Perfect Délice.

