Menu

Mijn nieuwe kookboek is er: Alle dagen vakantie!

Yes, mijn tweede kookboek is er! Alle dagen vakantie is een kookboek boordevol zonnige receptjes, vakantieprojecten en tips voor kleine gezellige uitstapjes in eigen land. Het is een survivalgids voor een fantastische staycation!

Staycation is ongetwijfeld nu al het woord van 2020, want terwijl we allemaal noodgedwongen in ons kot zaten, maakten we er ook het beste van. We gingen weer tijd maken om uitgebreid te aperitieven, om te koken from scratch, om alles zelf te maken. We gingen weer lokaal shoppen, de buurt verkennen en kozen voor groenten en fruit van bij ons. We moesten er allemaal wel wat aan wennen, maar we leerden ook weer te genieten van die kleine dingen. Lekker samen koken of bakken, de eerste keer opnieuw vrienden of familie op bezoek. Ons leven werd als het ware even gereset. Mij gaf het in elk geval tijd om creatief bezig te zijn. Op een dag kreeg ik een idee voor een nieuw kookboek. Ik begon recepten te ontwikkelen en te fotograferen.

Ik maakte alles zelf in ‘ons kot’ en op ons stadsterras. Het was een uitdaging die ik voorheen misschien nooit had aangedurfd. Het moest een echt vakantieboek worden, een ode aan de zomer en lekkers van eigen bodem.

Dit boek zit boordevol receptjes, tips en tricks om er een fantastische vakantie van te maken. Van ontbijtjes waar de meeste hotelgasten jaloers op zouden zijn tot homemade limonades en echte vakantiegerechten die je zo in die zuiderse sfeer brengen. Of wat dacht je van een vakantieproject voor bij je thuis? Zelf pasta maken of groentjes pekelen bijvoorbeeld?

foto: Dorothee van The Fresh Light

foto: Dorothee van The Fresh Light

Naast recepten en projecten voor in de keuken geef ik je ook graag mijn tips mee voor kleine, gezellige uitstapjes in eigen land. Van de beste picknickplaatsjes tot tips om te gaan zwemmen in de openlucht. Laat die vakantie maar beginnen!

foto: Dorothee van The Fresh Light

Ben je benieuwd? Hierbij alvast even een voorsmaakje van mijn boek:

 

BESTELLEN? Stuur dan een mailtje naar manon@macaronmanon.be of koop mijn boek hier.