Menu

Macaron Manon bestaat 1 jaar!

eclairtaart 1 copy

 

Wow, is dat al 1 jaar geleden?! Ik kon het eigenlijk zelf bijna niet geloven, een jaar is zo snel om maar ja op 15 maart 2014 startte ik met Macaron Manon. Het afgelopen jaar was een jaar waarin er veel is veranderd, gebeurd en waarin ik veel geleerd heb. Zo weet ik ook wel dat de ene blogpost net iets minder was dan de andere en dat ik in het begin soms wat onpersoonlijk schreef of het soms een beetje te ver zocht.

Ik heb zoveel geleerd uit alle reacties en feedback van lezers en andere bloggers. Ik heb zoveel nieuwe fantastische blogs leren kennen en nieuwe mensen ontmoet. Het was een jaar waarin ik mijn eigen wereld creëerde waarin niemand me moest vertellen wat ik wel en niet moest of kon doen. Daarbij ontdekte ik dat bloggen heel stimulerend kan zijn. Zo test ik veel meer nieuwe receptjes en adresjes en ben ik op een andere manier gaan kijken naar de dingen. En ik ontdekte een nieuwe passie:  foodfotografie en foodstyling. Ik ben er helemaal weg van. Want telkens bloggen met een foto van dat ene bord, dat was toch ook geen zicht?! Al snel stond mijn keukenkast vol potjes, bordjes, stofjes ,… ik snuisterde in de kasten van vriendinnen en werd een echte verzamelaarster van alles wat op foto kan. Ik volgde workshops bij Piet de Kersgieter en Emilie van Griottes, viel mijn collega en fotograaf Catherine constant lastig (danku Catherine!), kocht de oude spiegelreflexcamera over van Foodbandits (bedankt Suus!) en deed afgelopen week de foodstyling van een covershoot van Bongo, echt fantastisch! Duizend maal dank aan iedereen die me heeft geholpen (bedankt Kiran voor opstart van de site!), die in mij geloofde, die me oprechte feedback gaf en die me leerde mezelf te ontplooien!

Daarbij leerde ik ook dat bloggen hard werken is. Elke week 2 à 3 blogposts schrijven vraagt tijd, moeite en passie. Respect aan alle foodbloggers die al jaren bloed, zweet en tranen in hun blog storten en daar niets voor in de plaats vragen.

Ik leerde ook dEclairtaart 2 copyat plannen oh zo belangrijk is en dat donkere winterdagen de nachtmerrie zijn van elke fotograaf die graag met natuurlijk licht werkt. Ook multitasking blijkt van groot belang en zo komt het dat deze verjaardagstaart er niet enkel eentje is  om de verjaardag van mijn blog te vieren maar ook om Ken (het lief van mijn zus) en zijn tweelingbroer een hele gelukkige verjaardag te wensen! Hij is gek op ‘sjoekes’ of éclairs en dus schudde ik deze éclairtaart uit mijn mouw. Zus stond er bij en keurde haar cadeautje goed ;-).  het recept.

 

 

Maar bon het afgelopen jaar was er eentje om te leren, het volgende wordt er eentje van verandering. Ik volg mijn hart naar een nieuwe job, waarin ik hoop mijn passie en creativiteit in te kunnen steken. Naast mijn vaste job zal ik meer bloggen, meer freelancen en meer mijn eigen ding doen, back to the roots zeg maar. Want zoals iemand mij vandaag nog zei, het leven is te kort om te lang dingen tegen je zin te doen… Daarnaast staan er wat culinaire reizen en ontmoetingen op het programma en heb ik nog een aantal verrassingen en projecten voor jullie in petto ;-). Ik droom er bovendien stiekem van om in het komende jaar samen met mijn lief een appartement of bescheiden huisje te kopen waarin ik oh ja mijn droomkeuken zet en waarin we samen genieten van gezellige etentjes, met z’n tweetjes of met veel vrienden en familie aan een tafel waaraan geen einde lijkt te komen. Wordt vervolgd…