Menu

Een terugblik op 2017, de grote sprong en mijn nieuwe plannen!

Naar jaarlijkse gewoonte gun ik mezelf na Kerstmis 2 weekjes verlof om mijn batterijen op te laden. Traditioneel start ik mijn blogjaar dan met een terugblik op het voorbije jaar en een sneak peek van mijn plannen. En voilà hier gaan we dus, met deze toch wel persoonlijke blogpost die veel langer geworden is dan ik had gedacht…

2017, over verhuisdozen en onze nieuwe keuken

Wauw wat is het voorbije jaar voorbij gevlogen! Wanneer ik data moet intypen, schrijf ik soms zelfs nog 17 op om het daarna te wissen en een beetje te glimlachen want 2017 was een fantastisch jaar!

Op 12/12/2016 (op mijn verjaardag!) kregen we de goedkeuring van ons bod op ons appartement binnen. Euforisch waren we! Na jaren koken in een iniminiappartementje was het eindelijk zover, we gingen verhuizen, naar ons eigen stekje! 2017 startte dus met veel verhuisdozen, geregel, getelefoneer en grote plannen voor ons appartement. Want daar moest een nieuwe keuken in. We hebben ontelbare winkels bezocht, kastensystemen bekeken, toestellen vergeleken,.. het was best hectisch maar intussen zijn we goed verhuisd en elke ochtend als ik beneden kom glimlach ik bij het zien van onze keuken. Ze is helemaal geworden hoe ik het in mijn hoofd had. En ook al kostte ze een hele berg van ons spaargeld, ik heb er nog geen minuut spijt van gehad!

2017, over kansen, mogelijkheden

Die keuken gaf mij zoveel meer mogelijkheden om mijn ding te doen. Plots had ik echt plaats om te koken, een aparte bureauruimte, ruimte voor mijn stylingmateriaal, licht om te fotograferen. En toen begon het pas echt te kriebelen. Ik was intussen al 6 jaar zelfstandige in bijberoep en dat bijberoep was de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid. 3 jaar geleden ruilde ik mijn voltijdse job al voor een halftijdse om mezelf en mijn freelance werk meer ruimte te kunnen geven maar begin 2017 leek mijn freelance job werkelijk te ontploffen. Ik kon niet meer volgen, werkte vaak 7/7, 10 tot 14 uur per dag.

Over mijn grote sprong

Ik moest een keuze maken en dus zei ik in juni 2017 vaarwel tegen mijn werknemersbestaan. Heel voorzichtig nam ik die hele grote stap. Met een klein hartje, veel zenuwen over onzekerheid liet ik alles los en ging ik voor mijn droom. De dag nadat ik mijn job had opgezegd, kreeg ik 3 nieuwe freelance aanbiedingen. Ik kon het echt niet geloven! Want niemand wist wat ik ging doen. Tot op vandaag heb ik het nooit aan de grote klok gehangen, ik heb het niet uitgeschreeuwd of aan jullie verteld. Ik denk dat ik niet goed durfde, wat als het zou mislukken?

Over je eigen baas zijn

Vandaag kan ik heel opgelucht en trots zeggen dat het goed met mij gaat én met mijn bedrijf! En natuurlijk is het niet altijd even evident, het was opnieuw zoeken naar een balans tussen werk en privé en er zijn nog weken dat ik 7/7 werk of meer dan 10 uur per dag bezig ben maar dat zijn weken waarin in doe wat ik graag doe, waarin ik zo blij ben om alles wat ik kan en mag doen. En er zijn er ook waarop ik besluit dat het te mooi weer is, een hele dag naar buiten trek en pas weer begin te werken als de zon al lang onder is. Of er zijn rustigere periodes waarin ik besluit dat ik enkele dikke weken verlof verdiend heb, zonder dat ik daar toestemming voor moet vragen.

Kun je van een blog leven?

‘Maar wat doe je dan juist?’ Is een vraag die ik zo vaak krijg en ik snap het ook wel want ik heb geen standaardjob en wat ik doe past niet echt in een vakje. Misschien is dat wel waarom ik het doe, ik heb nooit zo van vakjes gehouden.

Eerst en vooral wil ik een groot misverstand uit de wereld helpen. Nee ik leef niet van mijn blog. Ja af en toe hou ik daar wat aan over maar mijn blog is een platform om mijn eigen verhaal kwijt te kunnen. En ja zeker mijn blog heeft me ontzettend geholpen en veel jobmogelijkheden gegeven maar in mijn planning of hoe zal ik het zeggen, behoort alles wat ik doe voor mijn blog eigenlijk niet tot mijn job, dat blijft een hobby, een sideproject.

Wat doe ik dan wel?

Wel ik werk als culinair redactrice en foodstylist. Zo’n 2 dagen per week vind je me op de redactie van Libelle en Libelle Lekker, ik schrijf hiervoor de actualiteitsrubrieken, redigeer de boekenrubriek en enkele recepten. Ik doe ook geregeld stylings voor de magazines en de website. Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar voor die kans die ik daar gekregen heb. In 2016 kreeg ik op een zonnige dag plots een telefoontje van de toemalige hoofdredactrice: “Hey Manon, Libelle Lekker hier, wil jij voor ons werken?” Geloof mij dat moment vergeet ik nooit meer, ik weet zelfs tot vandaag niet hoe ze bij mij zijn gekomen! Maar ik weet wel dat het het daar een fantastisch team is vol inspirerende mensen die intussen veel voor mij betekenen, ze collega’s noemen zou een dik understatement zijn, ’t zijn geweldige vriendinnen geworden daar aan de fun table (inside joke)!

Maar ook mijn samenwerking voor Dille & Kamille loopt nog steeds, elke maand shooten we een nieuwe reeks receptjes. Ik vind het nog steeds super om voor dit merk en deze geweldige mensen te werken. Het voelt gewoon juist en het past ook bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen.

Verder schreef ik teksten voor Neuhaus chocolade, werk ik maandelijks recepten uit voor 2Bio, schrijf ik recensies voor Visit Oostende en sinds kort schrijf ik ook hele fijne artikels voor Talkies Magazine.

Ik kan mijn dagen dus wel vullen en vind het heerlijk om af te wisselen tussen dagen met stylings voor fotoshoots en dagen waarop ik aan één stuk door artikels uit mijn mauw hoor te schudden.

De warmste feesttafel

Eind 2017 was professioneel een geweldige periode maar emotioneel zaten er wat haren in de boter. Zij die mij goed kennen weten dat familiale zaken en gezondheidstoestanden van mensen die me dierbaar zijn mij echt geraakt hebben maar ook dat het nu best weer ok met mij is 🙂 . Dat dipje leerde me ook weer opnieuw relativeren en dus vond ik dat ik iets terug moest doen voor alle mooie kansen die ik gekregen heb. Dus ik veilde een etentje voor de Warmste Week ten voordele van vzw Armentekort. Het jaar sloot ik samen met mijn liefje af met een oudejaarsetentje bij mensen thuis. Het was geweldig en we haalden 700 euro op voor het goede doel! Dat gaf me een enorme boost en ik was er weer klaar voor, klaar voor het nieuwe jaar!

Over 2018 en Macaron Manon

2018 is nog maar net gestart en het voelt alsof ik weer in een wervelwind sta. Na Kerstmis nam ik 2 weken vakantie en sinds maandag is alles weer volop gestart. Maar ik heb er zoveel zin in! En ik kan jullie al verklappen dat er hele fijne samenwerkingen aankomen en dat ik heel snel een nieuw project van mezelf zal lanceren. Nog een heel klein beetje geduld!

En no worries, ook al staat er een nieuw project op het programma (spannend!). Ik blijf bloggen op Macaron Manon. Ik vind het zo fijn om jullie reacties te horen op receptjes en heel tof dat jullie ook jullie verhalen met mij delen. Dat geeft me zo veel voldoening! Zonder jullie was het mij nooit gelukt!

Dikke merci! 

Ik ben dan ook zoooo dankbaar voor alle mensen die ik heb leren kennen door mijn blog en mijn job. Voor iedereen die mij volgt, mij steunt in al mijn gekke dingen! Bedankt aan de bende Belgische foodbloggers voor de vele gezellige momenten, bedankt aan de PR-bureau’s voor de fijne mogelijkheden en events, bedankt aan mijn klanten voor de geweldige samenwerkingen, bedankt aan mijn lieve Macaron Manon fans, bedankt aan mijn vrienden en vriendinnen om de vele kilo’s eten die ik aansleurde mee te verorberen, om een luisterend oor te zijn en om mij telkens opnieuw te motiveren, bedankt aan mijn familie om mij te steunen. Bedankt aan mijn zotte zus die mij telkens energieshots geeft met haar stralende glimlach, bedankt aan mijn liefje die mij zelfs op de meest grijze winterdagen zo hard aan het lachen krijgt. Echt waar allemaal DIKKE DIKKE MERCI!