Menu

Uitgetest: Philips Airfryer XXL + recept voor geitenkaaskroketjes

Of ik de nieuwe Philips Airfryer eens wou uittesten? Ja eigenlijk wel! Ik lust wel graag gefrituurde dingen maar ik vind dat vaak veel te zwaar en te vettig waardoor mijn friteuse al bijna 2 jaar onaangeroerd in de kast staat. Dus waagde ik mij aan de Airfryer test.

De Philips Airfryer XXL

Volgens Philips zou de XXL het allerbeste model op de markt zijn, en ja daar komt wel een prijskaartje van 289 euro bij kijken. Ik was best sceptisch want als je niet frituurt, is de Airfryer dan niet gewoon een oven? Blijkt van niet!

Tijdens de feestdagen heb ik er van alles in uitgeprobeerd. Ik heb de familie zelfs de keuze gelaten tussen twee soorten kroketjes: mét en zonder Airfryer. Het grootste verschil is misschien dat je kroketjes er minder mooi uitzien in de Airfryer, ze kleuren minder. Maar ik heb intussen gemerkt dat als je een heel klein lepeltje olie in je Airfryer doet ze wel mooi meekleuren! En ja ze zijn super krokant en lekker!

Makkelijk in bediening en onderhoud

Een van de grootste pluspunten vind ik dat je er best veel tegelijkertijd in kan bakken én dat het heel makkelijk is in onderhoud. Je stopt alles zo in de vaatwas! En hij is ook helemaal niet moeilijk om mee te werken, de bediening is heel logisch en eenvoudig opgebouwd. Oh en nog een groot pluspunt, geen vervelende geurtjes in huis!

Geitenkaaskroketjes met tomaten-olfijftapenade

Tijd voor een receptje dus! Als je zelf kroketjes maakt, heb ik wel gemerkt dat je ze best een dik korstje mag geven, anders ploffen ze snel open maar dat is ook op de traditionele manier altijd een beetje zoeken.

Ingrediënten (voor zo’n 10 kroketjes)

  • 1 rolletje geitenkaas (zachte, zonder korst)
  • peper en zout
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Bereiding

  1. Maak je handen een beetje nat en rol bolletje van de geitenkaas.
  2. Neem 3 kommetjes, doe in het eerste de bloem, in het tweede het eiwit en in het derde het paneermeel. Rol nu de geitenkaasbolletjes één voor één in de bloem, het eiwit en het paneermeel. Doe dit twee keer voor elk bolletje.
  3. Laat de kroketjes een uurtje opstijven in de koelkast.
  4. Leg ze in de Philips Airfryer, voeg een klein beetje olie toe en bak ze zo’n 6 min. op 200°C.
  5. Serveer met een tomatentapenade (mix wat zongedroogde tomaatjes met wat olijven en een klein beetje Phildalphiakaas. Ook lekker in een slaatje!

Ook proberen?

Bestel ‘m snel via Collishop.be en ga aan de slag!

Met dank aan Philips & Collishop.