Menu

Salute Crodino!

Ja ook al deed ik niet echt mee met Tournée Minérale de afgelopen maand, toch probeerde ik om wat minder te drinken. En met al die zwangere vrouwen rond mij, bleek dat ook weer niet zo moeilijk. Toen Crodino me vorige week vroeg om een Italiaanse Aperitivo te organiseren, leek me dat dus zeker een sterk plan!

Ah Crodino, dat doet me denken aan onze vakanties in Italië vroeger. Daar deden we altijd een ‘Aperitivo’ aan het zwembad. Jep, in onze bikini! Mijn mama en grootouders namen een campari en als kind nipte ik wel eens mee van een Crodino. Een lekker alcoholvrij aperitief dat toch niet te zoet is. Ik heb altijd al van bittere smaken gehouden. Crodino vind ik vooral heerlijk verfrissend. Lekker ook met een schijfje appelsien en veel ijsblokjes erin. En in tegenstelling tot andere alcoholvrije aperitieven past hij wel heel goed bij lekkere hapjes.

Aperitivo Italiano

Italianen zijn echte levensgenieters en maken van elk vrij moment een klein feest. Zo is de ‘aperitivo Italiano’ , een traditie die hier ook in België wat populairder mag worden. In Italië wordt er namelijk geaperitiefd om de eerste honger te stillen na het werk, meestal tussen 19 en 21 uur. Bij de bestelling van een drankje krijg je dan verschillende hapjes of mag je jezelf bedienen aan het hapjesbuffet. Denk daarbij aan lekkere kazen (hartjes voor Pecorino), ham, coppa, salami en grissinis met tapenades maar ook vaak minipizza’s of zelfs pasta’s. Het wordt niet echt gezien als avondeten want nadien gaan de Italianen nog op restaurant voor een uitgebreid diner. Al durven veel studenten wel liever 2 keer een aperitiefje bestellen om ze extra van het buffet op te scheppen.

En ook de aperitivo die Crodino mij en mijn blogsisters bezorgde, bleek meer dan voldoende voor een geslaagde maaltijd. Er werd gesmuld dat het een lieve lust was en de oranje Crodino viel blijkbaar het meest in de smaak. Met zalige plaatjes (ja ze hadden een platenspeler bij) en ballonnen op de achtergrond werd het hier een klein beetje Italië in mijn living. Grazie e salute Crodino!