Menu

Tomorrowland opent restaurant Mesa in Antwerpen

Zaterdag is het zover, dan openen de deuren van het langverwachte Tomorrowland restaurant Mesa. Geen flitsende festival vibes maar een super stijlvol interieur, gepaard met wereldse smaken en internationale cocktails.

“Het idee voor een eigen restaurant startte al in 2014”, vertelt bezieler Manu Beers. “Omdat eten voor ons zo belangrijk is, kriebelde het al langer om een eigen zaak op te richten. Het werd een lange zoektocht naar het perfecte pand en de juiste stijl.”

En die stijl die stelt zeker niet teleur! Het luxueuze interieur werd ontworpen door architect Dieter Vander Velpen. Hij zorgde voor een prachtig hedendaags ontwerp en een mooie symbiose tussen donkere kleuren, lichte accenten en warme texturen.

Eigenlijk moet je Mesa een beetje los van Tomorrowland zien. Geen podium en luide beats maar een super stijlvol pand in de Antwerpse Kloosterstraat vormt het decor voor deze nieuwe place to be. Hier en daar vind je een subtiele hint naar TML met groene takken die achter de ramen kronkelen of een mooie vormgegeven menukaart die geïnspireerd werd door Tastes of the World. Gerechtjes van over de hele wereld kleuren de kaart in en worden vergezeld van super smaakvolle cocktails van niemand minder dan Paul Morel. Achter het fornuis vind je Chefs Thomas Snijders, Laurens Sijssens, Peter Kawaki en creatieve chef Michiel De Bruyn. Zij creëerden stuk voor stuk verfijnde gerechtjes. Geen topgastronomie, wel gezellige sharing dishes uit de vier windstreken. Maitre Senna (ex Dim Dining) zorgt voor de finishing touch en een vlekkeloze service.

Deze zaterdag zwaait Mesa dan eindelijk de deuren open voor het grote publiek. Ik mocht vandaag al even voorproeven. Wat mag je verwachten?

Wij startten onze lunch met macademianoten omhuld in een korstje van specerijen en sashimi van watermeloen gemarineerd in dashi en afgewerkt met shiso. Daarbij kwam een cocktail met Oosterse smaken als kaffirlimoen, citroengras en gember. Een mooie en verfrissende start!

Nadien volgde de vegetarische ceviche met mooie verse tomaten, komkommer, paksoi en Oost-Indische kers. Bijna te mooi om op te eten! In het glas een frisse Pisco sour die haast verslavend lekker is.

Van Peru trokken we naar het Midden-Oosten met een bulgursalade, yoghurtcrème en kort gebakken zeebaars. Het bijhorende soepje van zeebaarsbisque werd unaniem verkozen tot de beste smaak van de hele lunch. Fantastisch!

Opnieuw keerde onze wereldbol en trokken we naar Italië voor filet van rode poon met gegrilde venkel en orecchiette (oortjespasta). Lekker en subtiel van smaak maar voor mij mocht het gerecht nog wat meer Tomorrowland punch hebben. In het glas: een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc van het Waterkloof domein. Een prima match!

Final stop: Brazilië met een donkere chocoladecrème afgewerkt met chili en geroosterde pinda. Super kwaliteitsvolle chocolade en een heerlijk smeuïge textuur zorgden voor een prima afsluiter. Voor mij mag de chef de volgende keer gerust nog wat minder braaf zijn. Extra chili, een vleugje zeezout en wat olijfolie zouden dit gewoonweg extra lekker maken ;-).

Ook proeven?

Mesa
Kloosterstraat 99
Antwerpen
https://mesa.world

Sharing restaurant. Reserveren kan vanaf 4 personen
Menu per tafel. 4 sharing gerechten = 55 euro pp / 3 sharing gerechten = 45 euro pp