Chocoladegranola met kokos, pecannoten en zeezout

chocoladegranola copy1

Ontbijten met zelfgemaakte granola is heerlijk. Deze chocoladegranola met kokos, pecannoten en zeezout is super makkelijk om te maken en in een glazen pot kan je de granola tot zo’n 3 weken bewaren (al garandeer ik je dat die sneller op is 😉 ). Het cacaopoeder en het snuifje zeezout smaken heerlijk bij de kokos. Zalig met smeuïge Griekse yoghurt, braambessen en frambozen.

Ingrediënten

  • 150 g havervlokken
  • handvol pecannoten
  • handvol kokosschilfers
  • 2 el cacaopoeder van goede kwaliteit (raw cacao)
  • 3 el kokosolie of plantaardige olie
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • snuifje grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de pecannoten in grove stukken en meng ze met de havermout, de kokosschilfers, het cacaopoeder, de olie en de honing of de ahornsiroop.
  2. Schik de notenmengeling op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
  3. Serveer de granola met Griekse yoghurt en vers rood fruit.

Probeer ook deze tropische granola eens.

Comments are closed.