Regenboogwraps met falafel van rode biet

regenboogwraps rode biet falafel2Tijdens mijn tripje naar Londen deed ik heel wat inspiratie op voor een aantal gezonde receptjes. Zo vond ik het concept ‘regenboogwrap’ fantastisch. Hierbij eet je eigenlijk zo veel mogelijk groenten van een verschillende kleur voor een grote variatie in je voedingspatroon. De falafels met rode biet en de frisse dressing met granaatappel maken het helemaal af. Een gezond en kleurrijk gerechtje!

Ingrediënten (4 personen)

Voor de rode biet falafels:

  • een blikje kikkererwten (400g)
  • 1 sjalotje
  • 2 tl komijn
  • 100 g vers broodkruim
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 2 rode gekookte bietjes
  • zout
  • plantaardige olie

Voor de wraps:

  • 4 zachte tortilla wraps
  • handvol witte kool of spitskool
  • handvol geraspte worteltjes
  • handvol sla
  • edamame boontjes
  • 100 g gekookte quinoa
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 1 potje Griekse yoghurt (125 g)
  • 4 el granaatappelazijn

Bereiding

  1. Maak de rode biet falafels: snipper de sjalot fijn en bak die glazig in wat olie samen met de komijn. Doe dit mengsel samen met de uitgelekte kikkererwten, de rode biet, het halve ei en het broodkruim in de keukenrobot. Maal fijn.
  2. Rol balletjes van het mengsel en leg die op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de falafels met behulp van een borsteltje met wat olie. Bak 20 min. in de oven op 180°C.
  3. Maak de dressing: mix de Griekse yogurt met wat zout en de granaatappelazijn. Doe er de helft van de granaatappelpitjes onder.
  4. Neem de wraps, schrik er de worteltjes, de salade en de witte kool in hoopjes op. Strooi je er wat edamame en gekookte quinoa over. Leg er dan de rode biet falafels op en werk af met de dressing en extra granaatappelpitjes.
  5. Rol eerst de zijkanten van de wrap naar binnen en rol dan de wrap van jou naar de andere kant toe. Snijd de regenboogwraps schuin doormidden. Serveer eventueel met wat extra dressing.

Comments are closed.