Supersnelle salade met camembertkroketjes en verse vijgen

Follow my blog with Bloglovin

Soms moet het gewoon snel gaan. Deze salade geeft een lekkere combinatie van zoet en zout en is klaar in amper 10 minuten! Ideaal dus voor een doordeweekse maandag. De camembertkroketjes kan je eventueel ook als hapje serveren voor een feestje.

sla vijg camembert 4 copyr

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 1 camembert (niet te rijp en goed koel, bv. van Président)
  • paneermeel
  • eiwit
  • bloem
  • salademengeling naar keuze
  • druiven
  • geroosterde pijnboompitten
  • gedroogde cranberries (of rozijnen)
  • 4 grote verse vijgen
  • frambozenazijn
  • peper
  • zout
  • plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Bereiding

  1. Snijd de camembert in acht gelijke driehoekjes (eerst door twee, dan nogmaals door twee en dan nogmaals door twee).
  2. Dompel elk driehoekje afzonderlijk in de bloem, daarna in het losgeklopt eiwit en daarna in het paneermeel. Zet de kroketjes nadien even weg in de koelkast.
  3. Bak de spekjes en laat ze uitlekken op keukenrol zodat het vet niet in je salade zit.
  4. Snijd de druifjes schuin in twee. Snijd de vijgen in vier of in acht stukken.
  5. Schik wat salade op een bord en schik er enkele druifjes, wat cranberries en pijnboompitten op. Besprenkel met wat frambozenazijn en kruid met peper en zout. Schik er de vijgen op.
  6. Zet een pan op het vuur met wat plantaardige olie (geen olijfolie). Bak hierin de camembertkroketjes langs elke kant goudbruin.
  7. Schik de camembertkroketjes op de salade en klaar!

 

Comments are closed.