Thaise rode linzensoep

Iets minder mooi weer vandaag na dat heerlijke lange weekend maar misschien wel hét moment om lekkere soep te maken. En laten we dan toch maar een beetje exotisch doen! 

Thaise rode linzensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 el plantaardige olie
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look
  • 2 stengels citroengras
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 1 tomaat
  • 200 g rode linzen van 2Bio
  • 1 liter groente – of kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el sojasaus
  • Sap van ½ limoen
  • 1 lente-uitje.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een kookpot. Doe hierin de gepelde en grof gesneden ajuin en look. Stoof goed aan. Laat het citroengras, de gember en de currypasta even meestoven.
  2. Doe er de tomaat in blokjes en de rode linzen bij. Blus met de bouillon. Laat koken tot de linzen gaar zijn.
  3. Verwijder de stengels citroengras en mix de soep glad. Doe er de kokosmelk, de sojasaus en het limoensap bij en mix opnieuw glad. Serveer met wat lente-ui.

Met dank aan 2BIO voor de fijne samenwerking.

Comments are closed.