Ons mama heeft een ontzettend drukke job en is steeds in de weer. Ze heeft niet altijd de tijd om uitgebreid te koken maar als ze dat dan doet, gaat ze er helemaal in op (dat zit in de genen!). Zo maakte ze afgelopen weekend een heerlijk verfrissende erwtensoep.
“Ik heb verse doperwtjes gekocht”, zei ze enthousiast! En enkele uren later startte ze met het doppen van 1,5 kg verse erwtjes op het terras. “Heerlijk rustgevend”, aldus la mama. Ze maakte er een fris erwtensoepje mee voor ons familiediner. Echt super lekker dit seizoen dus ik moest het receptje wel met jullie delen!
Ingrediënten (voor 5 kommetjes)
- 1,5 kg verse doperwtjes
- 1 ajuin
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 el boter
- takjes verse munt
- zwarte peper van de molen en grof zeezout
Bereiding
- Dop er erwtjes op een rustig plekje. Stoof ze aan in wat boter samen met de ajuin.
- Bevochtig met de kippenbouillon, laat koken en mix de soep. Kruid af met wat zwarte peper van de molen, grof zeezout en een takje verse munt. Laat afkoelen er serveer lekker fris.