Menu

Brasserie Albert in Oostende

Wow, de temperaturen zouden vandaag boven de 30°C uitstijgen. Ideaal om een dagje naar zee te trekken! Onlangs ontdekte ik er Brasserie Albert, een klassieker in Oostende met een fantastisch uitzicht op zee.

Brasserie Albert maakt deel uit van het vermaarde Thermae Palace hotel en is een echt begrip in Oostende. Op de kaart vind je de typische brasseriekeuken van de kust met veel verse vis én zeker voldoende keuze voor de vleesliefhebber. Klassiek Frans zoals het hoort met de mogelijkheid tot een uitgebreid diner maar evengoed gezellig voor een snelle hap of pannenkoek.

Wij proefden er van een bordje verse charcuterie als hapje bij het aperitief, gevolgd door verse garnaalkroketjes, gebakken zeetong ‘beurre noisette’ met frietjes en tongschar in kreeftensaus. Vleesliefhebbers kunnen zich verlekkeren op de huisbereide rundstartaar en filet pur van slagerij Dierendonck.

De klassieke Franse keuken laat zich ook voelen in de wijnkaart. Als witte huiswijn werd er gekozen voor de Muscadet de Sèvre & Maine van Château du Poyet. Eenvoudig maar prima te smaken bij de visgerechten.

De crème brulée is een prima afsluiter en werd bereid zoals het hoort!

Ook proeven? Kijk op www.thermaepalace.be/nl/bistro voor meer info.

Vraag bij je reservatie ook zeker naar een tafeltje aan het raam. Het uitzicht op zee is gewoonweg fantastisch.

 

Met dank aan Visit Oostende voor de fijne samenwerking.