Menu

Chocoladewafeltjes

Koude, natte herfstdagen zijn het perfecte excuus om jezelf eens te verwennen. Met lekkere chocoladewafeltjes bijvoorbeeld. Heerlijk als ze nog een beetje warm zijn!

Wafeltjes zijn bovendien het allerlekkerst met échte boter. Zoals de roomboter van Carlsbourg bijvoorbeeld. Die zorgt voor een extra lekkere smaak en geeft een zachte textuur aan de wafeltjes.

Ingrediënten (25 wafeltjes)

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 140 g witte suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 200 g roomboter (bv. van Carlsbourg)
  • snufje zout

Bereiding

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  2. Neem een mengkom en meng hierin de bloem, het cacaopoeder, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout. Meng alles goed door.
  3. Voeg de eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
  4. Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  5. Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer dat je invet met een beetje olie. Schep ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.

Recept & styling in betaalde samenwerking met Carlsbourg.