Menu

Parelcouscous met kruidige kip,gegrilde nectarine en venkel

Op zo’n hete zomerdag als vandaag (hallo hittegolf!) probeer ik creatief te zijn en te koken met allerlei zomerse smaakmakers. Zo kreeg de kip een kruidig korstje, en grilde ik er nectarines bij. De oven doet vooral het werk voor jou en zo kun jij alvast nog even genieten buiten!

Ingrediënten (2personen)

Voor de kruidige kip:

  • 2 kipfilets
  • handvol bladpeterselie
  • handvol pistachenootjes
  • handvol havermoutvlokken
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 1 eiwit
  • 4 el (spelt)bloem
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Voor de parelcouscous:

  • 150 g parelcouscous
  • 200 ml water
  • klein stukje van een bouillonblokje
  • handvol bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 kl ras el hanout

Voor de venkel:

  • 1 venkel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de gegrilde nectarine:

  • 1 nectarine
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Extra:

  • 2 el feta
  • de venkelpluksels van de venkel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (timer 40 min.). Snijd de venkel in grove stukken en doe in een ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de oven.
  2. Doe de bladpeterselie, de pistachenootjes, de havermout en de parmezaanse kaas in de keukenrobot (of een vijzel) en maal fijn. Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste de bloem, in het tweede het eiwit en in het derde het perterseliemengsel. Wentel de kipfilets één voor één in de bloem, het eiwit en het peterselie mengsel. Leg ze in een schaal met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet bij in de oven.
  3. Kook de parelcouscous beetgaar in het water met een klein stukje van een bouillonblokje en de ras el hanout. Roer even los met een vork en meng er de fijngehakte bladpeterselie onder.
  4. Halveer de nectarines, verwijder de pit en grill ze in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Lepel de couscous op een bord. Schik er de kipfilet, de stukjes venkel en de nectarine bij. Werk af met wat feta en venkelpluksels.