Menu

Bang bang The Dirty rabbit is back

Yes, het is zover. De deuren van de befaamde cocktailbar The Dirty Rabbit zijn weer geopend. Geen groovy underground American style meer maar volop Latijns-Amerikaanse vibes en naast kickass cocktails ook badass food om u tegen te zeggen. Een verslagje!

Als Kasper Stuart iets doet, weet je eigenlijk al op voorhand dat je niks gewoon mag verwachten maar ook dat het er meteen boenk op zit. Dat was ook gisteren niet anders tijdens de persopening van de nieuwe Dirty Rabbit.

Eerst was er Josephines, waar je toen nipte van verfijnde cocktails om nadien plaats te nemen in het gastronomische restaurant. Nadien kwam The Dirty Rabbit, part I. Een ruige cocktailbar waar je vaak tot in de late uurtjes kon blijven plakken. Nu is er part II: The Dirty Rabbit, cantina y cocteleria. De naam alleen al doet mij terug denken aan onze fantastische reis naar Mexico (waarover later meer).

“We wilden zo weinig mogelijk regels”, vertelt Kasper enthousiast. “No monkeying around maar een klein beetje old school mag ook wel. Zo maken we onze guacamole hier vers voor je neus aan tafel, net zoals in Mexico.”

We zagen en proefden dat het goed was, om nadien te nippen van onze Pisco sour. Top!

Er volgde ceviche, nikkei style (een combo tussen Japanse en de Peruviaanse smaken), lekker zuur en perfect op smaak. Nadien volgen er tostadas met rundstartaar, taco’s met bloemkool, traag gegaard sticky bbq rundvlees én pulpo met glaze van witte balsamico, zoete aardappel en zilveruitjes. Dat laatste vond ik misschien wel het allerlekkerst!

Ook de desserts konden smaken: een pisco sour gel met sorbet, groene mango, meringue en limoenzeste en een chocoladebom met goudbesjes.

En ja hoor de cocktailkaart stelde zeker niet teleur en riep herinneringen op aan die good old Dirty rabbit nights. Denk aan een Caipirinha met bio cacacha en siroop van rozenbottel, een Mexican Mule met tequila en jalapeno, frozen margarita’s, het gevaarlijke duo tequila & sangrita,…

Maar wat misschien nog het allerbest is, is dat die geweldige sfeer en party vibes van toen er nog steeds zijn blijven hangen. Hier kom je om je te amuseren, om te lachen met vrienden en misschien af en toe een danske te placeren. Ja Dirty Rabbit, you had me at Margarita, hasta luego!

Cantina Y Coctelería
Gentplaats 1
2000 Antwerpen
www.thedirtyrabbit.be