Menu

De 10 beste traiteurs in Antwerpen

Wie het niet zo ziet zitten om zelf te koken, kan ook makkelijk iets bestellen bij een traiteur. Ik som hierbij alvast even mijn favoriete adresjes in Antwerpen op. De traiteurs staan in willekeurige volgorde en intussen is het lijstje al uitgebreid met extra nieuwe adressen.

Laatste update: januari 2023

1.Witzwartdeli

witzwart

Witzwartdeli is een gevestigde waarde in Antwerpen. Ze mogen dan wel op een nieuwe locatie zitten, hun aanbod is nog steeds even lekker. Hier vind je eerlijke huisbereide gerechten met een Italiaanse twist. Denk daarbij aan verfijnde minipizza’s maar ook gezonde groentenschotels of feestelijke vis-vlees- en ovengerechten. Verder vind je hier ook een leuke selectie aan olijfolie, wijnen, delicatessen en leuke culinaire cadeautjes.

Blauwtorenplein 10, 2000 Antwerpen, 2000 Antwerpen, meer info op www.witzwartdeli.be

2. The Butcher’s Store

Intussen kent de bekendste slager van Antwerpen (en omstreken!) een zaak in Hove, eentje in Antwerpen aan brouwerij De Koninck en sinds kort ook een nieuwe vestiging op ’t Zuid. Hier vind je werkelijk elk stukje vlees dat je hartje begeert en verder heel wat specialiteiten, delicatessen en traiteurgerechten.

www.thebutchersstore.com

3. Il Pastaiolo

Als je gaat voor echt Italiaans moet je bij Il Pastaiolo zijn. Alles wordt hier versgemaakt, van de sauzen over de pasta’s en de bereide gerechten. Denk aan involtini di pollo (kippenbuiltjes), ossobucco en heel originele pastagerechten (de pasta met peertjes is mijn favoriet!). Daarnaast ook lekkere Italiaanse charcuterie en delicatessen.

Il Pastaiolo, Wiegstraat 18, 2000 Antwerpen

http://ilpastaiolo.be

4. De Smaaknatie

Tijdens de zomer is het hier zalig vertoeven op het schattige terrasje maar ook voor overheerlijke traiteursgerechten ben je bij de Smaaknatie aan het juiste adres. Je vindt hier een wisselend aanbod aan eerlijke huisbereide gerechten. Vergeet zeker ook geen cannelé’s mee te nemen, die worden hier nog echt gemaakt volgens het authentieke recept, in koperen vormen maar met een Antwerpse twist: Elexir d’Anvers.

De Smaaknatie, Sint-Jorispoort 33, 2000 Antwerpen

https://www.facebook.com/desmaaknatie/

5. Cole’s

Cole’s opende zijn deuren net voor de eerste lockdown in maart maar dat viel meteen op door de verse gerechten die elke dag variëren, de originele charcuterie, leuke drankjes en delicatessen. Er zijn ook geregeld menu’s te bestellen of speciale pakketten. Extra plus: je vindt hier een groot aanbod aan vegetarische gerechten.

Cole’s, Nationalestraat 108, 2000 Antwerpen

https://cole-traiteur.metro.rest/?lang=nl

6. Marché Couverts:

Restaurant Marché Couverts in Antwerpen

Ondertussen ken ik chef Laurent al meer dan 10 jaar. Zijn vorige zaak ‘A la Ville’ was een echt begrip in Antwerpen. Vorig jaar besloot hij om het roer om te gooien en zich meer te richten op Franse comfortfood. Zijn gerechtjes (denk aan confit de canard, hachis parmentier, crème brulée, chocolademousse,…) kan je ook afhalen. Wie wil, kan Laurent ook inhuren om in zijn keuken thuis te komen koken. Meer info vind je in mijn volledige verslag van Marché Couverts.

Lange Koepoortstraat 11, 2000 Antwerpen, http://marchecouverts.be

7. Cuore di Puglia

Nog zo’n Italiaanse topper! Met de focus op huisgemaakte mozzarella, burrata en ricotta. Maar je vindt hier ook heerlijke huisbereide pasta’s, pizza’s, dessertjes, charcuterie,… Tijdens de feestdagen hebben ze ook een eigen feestmenu.

Cuore di Puglia, Nationalestraat 108, 2000 Antwerpen

https://cuoredipugliantwerpen.com

8. Brusketta – The shop

Brusketta – The shop, is het kleine zusje van het Italiaanse restaurant in het centrum van Antwerpen. Voor de traiteur en deli moet je dus een ommetje maken maar geloof mij dat is het meer dan waard. De winkel staat sjokvol Italiaanse delicatessen, wijnen, koekjes,… In de verstoog vind je koude gerechtjes maar vooral heel veel pastasoorten (de ravioli met kreeft of de pasta met worst en paddenstoeltjes zijn mijn favoriet). Vraag ook eens naar de pizza’s. Oh en neem een tiramisu mee als dessert. Zo lekke

Brusketta – The shop, Sterrenlaan 80, 2610 Wilrijk

https://www.brusketta-antwerpen.be/the-shop

9. Keurslager Michielsen

Dit moet ongetwijfeld één van de meest bekende slagerijen van Antwerpen zijn. Maar naast hun grote vleesassortiment biedt Michielsen ook tal van traiteurgerechten aan. Tijdens de feestdagen gaan ze hier helemaal los met een gigantisch assortiment hapjes, kazen, Iberico hammen en zelfs verse Italiaanse truffels. Je zou hier bijna de winkel leegkopen!

Anselmostraat 43, 2018 Antwerpen, https://keurslager-michielsen.be

 10. Ko’uzi

466_07

Mag het eens oosters getint zijn? Bestel dan een keertje sushi bij Ko’uzi. Het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes!

Ko’uzi, Leopoldplaats 12, 2000 Antwerpen, www.kouzi.be

 

11. Bokertov

Denk aan Tel Aviv, aan fastfood uit het Midden-Oosten en delishops waar je eigenlijk het liefst toch wil blijven hangen omdat de inrichting zo leuk is, it’s a vibe. Probeer de pastrami sandwich en neem als het lukt een shortbread of challa mee naar huis, zo goed!

verschillende vestigingen in de stad

www.bokertov.be

12. Deli-Bario

Vlakbij het gezellige Boelaerpark vind je het recent geopende Deli-Bario. Denk aan klassiekers als lasagne en Vlaamse stoverij, tagliatelle en hete bliksem. Je kunt het ter plaatse opeten of meenemen voor thuis of voor in het park. Snuister zeker ook eens even tussen de delicatessen. Hier vind je allerlei lekkere conserven, originele drankjes,…

Deli-Bario, Sterrenborgstraat 2, 2140 Borgerhout

deli-bario.be

13. Nieuwkomer: Humm Deli

Nieuw in op de Antwerpse traiteurlijst is Humm Deli op de Dageraadplaats. Humm heeft zich de laatste jaren al bewezen als vaste waarde op Zurenborg. Sinds kort is er naast het restaurant ook een deli voor afhaal- en traiteurgerechten. Hummus, falafel,… lekker én ook helemaal vegetarisch!

Humm Deli, Dageraadplaats 31/33, 2018 Antwerpen

https://www.humm.love/en/deli