Menu

De 10 beste traiteurs in Antwerpen

Wie het niet zo ziet zitten om tijdens de feesten zelf te koken, kan ook makkelijk iets bestellen bij een traiteur. Ik som hierbij alvast even mijn favoriete adresjes in Antwerpen op.

Laatste update: december 2020

1.Witzwartdeli

witzwart

Witzwartdeli is een gevestigde waarde in Antwerpen. Ze mogen dan wel op een nieuwe locatie zitten, hun aanbod is nog steeds even lekker. Hier vind je eerlijke huisbereide gerechten met een Italiaanse twist. Denk daarbij aan verfijnde minipizza’s maar ook gezonde groentenschotels of feestelijke vis-vlees- en ovengerechten. Verder vind je hier ook een leuke selectie aan olijfolie, wijnen, delicatessen en leuke culinaire cadeautjes.

Blauwtorenplein 10, 2000 Antwerpen, 2000 Antwerpen, meer info op www.witzwartdeli.be

2. The Butcher’s Store

Intussen kent de bekendste slager van Antwerpen (en omstreken!) een zaak in Hove, eentje in Antwerpen aan brouwerij De Koninck en sinds kort ook een nieuwe vestiging op ’t Zuid. Hier vind je werkelijk elk stukje vlees dat je hartje begeert en verder heel wat specialiteiten, delicatessen en traiteurgerechten.

www.thebutchersstore.com

3. Il Pastaiolo

Als je gaat voor echt Italiaans moet je bij Il Pastaiolo zijn. Alles wordt hier versgemaakt, van de sauzen over de pasta’s en de bereide gerechten. Denk aan involtini di pollo (kippenbuiltjes), ossobucco en heel originele pastagerechten (de pasta met peertjes is mijn favoriet!). Daarnaast ook lekkere Italiaanse charcuterie en delicatessen.

Il Pastaiolo, Wiegstraat 18, 2000 Antwerpen

http://ilpastaiolo.be

4. De Smaaknatie

Tijdens de zomer is het hier zalig vertoeven op het schattige terrasje maar ook voor overheerlijke traiteursgerechten ben je bij de Smaaknatie aan het juiste adres. Je vindt hier een wisselend aanbod aan eerlijke huisbereide gerechten. Vergeet zeker ook geen cannelé’s mee te nemen, die worden hier nog echt gemaakt volgens het authentieke recept, in koperen vormen maar met een Antwerpse twist: Elexir d’Anvers.

De Smaaknatie, Sint-Jorispoort 33, 2000 Antwerpen https://www.facebook.com/desmaaknatie/

5. Cole’s

Cole’s opende zijn deuren net voor de eerste lockdown in maart maar dat viel meteen op door de verse gerechten die elke dag variëren, de originele charcuterie, leuke drankjes en delicatessen. Er zijn ook geregeld menu’s te bestellen of speciale pakketten. Extra plus: je vindt hier een groot aanbod aan vegetarische gerechten.

Cole’s, Nationalestraat 108, 2000 Antwerpen

https://cole-traiteur.metro.rest/?lang=nl

6. Marché Couverts:

Restaurant Marché Couverts in Antwerpen

Ondertussen ken ik chef Laurent al meer dan 10 jaar. Zijn vorige zaak ‘A la Ville’ was een echt begrip in Antwerpen. Vorig jaar besloot hij om het roer om te gooien en zich meer te richten op Franse comfortfood. Zijn gerechtjes (denk aan confit de canard, hachis parmentier, crème brulée, chocolademousse,…) kan je ook afhalen. Wie wil, kan Laurent ook inhuren om in zijn keuken thuis te komen koken. Meer info vind je in mijn volledige verslag van Marché Couverts.

Lange Koepoortstraat 11, 2000 Antwerpen, http://marchecouverts.be

7. Cuore di Puglia

Nog zo’n Italiaanse topper! Met de focus op huisgemaakte mozzarella, burrata en ricotta. Maar je vindt hier ook heerlijke huisbereide pasta’s, pizza’s, dessertjes, charcuterie,… Tijdens de feestdagen hebben ze ook een eigen feestmenu.

Cuore di Puglia, Nationalestraat 108, 2000 Antwerpen

https://cuoredipugliantwerpen.com

8. Fonteyne The Kitchen

Fonteyne is al jaar en dag een begrip in Brussel als het aankomt om lekkere traiteurgerechten en delicatessen. Sinds een paar jaar hebben ze ook een vestiging in de Kammenstraat in Antwerpen. Hier kies je uit de verstoog of neem je snel een gerechtje mee uit de koeling achteraan. Tijdens de feestdagen kun je hier ook feestmenu’s bestellen. De showstopper? Een heuse triffle!

Fonteyne The Kitchen, Kammestraat 30, 2000 Antwerpen

https://www.fonteynethekitchen.be/nl/

9. Keurslager Michielsen

Dit moet ongetwijfeld één van de meest bekende slagerijen van Antwerpen zijn. Maar naast hun grote vleesassortiment biedt Michielsen ook tal van traiteurgerechten aan. Tijdens de feestdagen gaan ze hier helemaal los met een gigantisch assortiment hapjes, kazen, Iberico hammen en zelfs verse Italiaanse truffels. Je zou hier bijna de winkel leegkopen!

Anselmostraat 43, 2018 Antwerpen, https://keurslager-michielsen.be

 10. Ko’uzi

466_07

Mag het eens oosters getint zijn? Bestel dan een keertje sushi bij Ko’uzi. Het zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes!

Ko’uzi, Leopoldplaats 12, 2000 Antwerpen, www.kouzi.be

 

Nieuwkomer: Delitraiteur

Nieuw in op de Antwerpse traiteurlijst is Delitraiteur. Geïnspireerd op die echte typische Amerikaanse Deli’s. Hier vind je kant-en-klaar maaltijden van goede kwaliteit maar ook lekkere kazen, charcuterie, gebak, verse fruitsappen, champagnes,… ze zijn open tot laat ’s avonds dus ideaal als je last-minute nog op zoek bent naar wat lekkers.

http://www.delitraiteur.com